Petter Øien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petter Øien
Født30. oktober 1973Rediger på Wikidata (46 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Petter Øien (født 30. oktober 1973) er norsk musiker og vokalist i musikkgruppa Sie Gubba som han har vært medlem siden 2005. Han er fra Flå i Sør-Trøndelag.

Øien har også spilt i musikkgruppa Too Far Gone sammen med sine søskenbarn, Roar og Ola Buan Øien. I 2004 forlot han og Tore Dalsaune bandet. I 2006 kom hans egenkomponerte singel, «Sånn e livet», som ble Sie Gubbas store gjennombrudd. Singelen lå hele 20 uker på norsktoppen og endte med 3.-plass. På høsten 2009 ga den amerikansk country-musikeren Bobby Bare ut albumet Dream Of Yesterday der Petter Øien og Bobby Bare synger en engelsk versjon av Sånn e livet.

Melodi Grand Prix[rediger | rediger kilde]

2011[rediger | rediger kilde]

I 2011 deltok han med Sie Gubba i Melodi Grand Prix med låten «Alt du vil ha». I finalen endte de på fjerdeplass.


2012[rediger | rediger kilde]

I tredje delfinale i Florø 4. februar deltok Petter Øien med låten «Things Change» sammen med Bobby Bare. Her fikk de flest stemmer og gikk direkte videre til finalen i Oslo Spektrum sammen med Tooji og Yaseen & Julie Maria, som ble henholdsvis nr. 2 og 3. I finalen i Oslo Spektrum var Øien og Bare blant de fire artistene som fikk flest telefonstemmer og gikk til gullfinalen, men her måtte de nøye seg med en tredjeplass. Rent bortsett fra Bobby Bare hadde han også med seg på scenen;

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Too Far Gone[rediger | rediger kilde]

Sie Gubba[rediger | rediger kilde]

Andre deltagelser[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.