Petersburg Borough

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Petersburg Borough er en bykommune i den amerikanske delstaten Alaska. Den ligger i den sørøstlige delen av delstaten, med grenser til Hoonah-Angoon Census Area i nord, Wrangell i sør, Prince of Wales-Hyder Census Area i vest og Britisk Columbia i Canada i øst.

Bykommunen ble etablert den 3. januar 2013,[1] etter en organisering av store deler av det tidligere Petersburg Census Area, og omfatter landområder fra vannskillet mellom Tracy Arm og Endicott Arm i nord til vannskillet mellom elva Stikine og LeContebukta i sør og den østlige delen av øya Kupreanof.[2] Området har et totalt areal på om lag 9 917 kvadratkilometer,[1] og folketallet er estimert til 3 216 (2013).[2] Administrasjonssenteret er byen Petersburg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Alaska Department of commerce, Community and Economic Development, Certificate of Incorporation of the Petersburg Borough. Besøkt 25. september 2014. (en)
  2. ^ a b Petersburg Borough, Borough Map and Boundary Description. Map of Petersburg Borough. Besøkt 25. september 2014.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]