City and Borough of Juneau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Et kart over Alaska med City and Borough of Juneau i rødt.
Broen over Gastineaukanalen knytter sammen byene Juneau (på østsiden av kanalen) og Douglas (på vestsiden).

City and Borough of Juneau er en er en sammensatt bykommune i den amerikanske delstaten Alaska. Den ligger i den sørøstlige delen av delstaten, med grenser til Haines Borough i vest og nordvest, Britisk Columbia i Canada i nordøst og Hoonah-Angoon Census Area i sør og sørvest.

Bykommunen har et totalt areal8 428 kvadratkilometer, hvorav 6 998 km² land og 1 430 km² vann, med landområder øst for den sørlige delen av Lynn Canal og den nordlige delen av Stevens Passage og øyene Douglas, Shelter og Lincoln. Folketallet er 32 660 (2013), og administrasjonen ligger i byen Juneau.

Juneau ble etablert som et valgdistrikt i 1958 og omfattet landareal sørover til Fredericksundet. Den 30. januar 1963 ble den nordlige delen organisert som en bykommune,[1] mens den sørlige delen ble overført til det nyetablerte statistikkområdet Angoon. Den 1. juli 1970 fikk området status som en sammensatt bykommune, etter en sammenslåing av byene Douglas og Juneau og de omkringliggende landområdene.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Newberry Library: Alaska Atlas of Historical County Boundaries Arkivert 11. oktober 2014 hos Wayback Machine.. Individual County Chronologies. Besøkt 14. november 2014. (en)
  2. ^ Hjemmesiden til City and Borough of Juneau, An Outline History of Juneau Municipal Government Arkivert 1. oktober 2018 hos Wayback Machine.. Besøkt 14. november 2014. (en)

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]