Peter Warren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Peter Warren
Født23. juli 1955Rediger på Wikidata (68 år)
BeskjeftigelseInvestor Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of London
NasjonalitetNorge

Peter Chester Warren (født 23. juli 1955) er en investor, tidligere hedgefondforvalter, investeringsdirektør og market maker.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hans mor var opprinnelig norsk, men ble britisk da hun giftet seg med hans far som var engelsk og jobbet ved Storbritannias ambassade i Oslo. Faren døde da han var 16 år gammel.

Warren er født i Norge, har bodd store deler av sitt liv i Norge, men har britisk pass.[trenger referanse]

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Peter Warren var yrkessoldat i den britiske hær fra 1977 til 1980. Han ble norgesmester i fallskjermhopping for lag i 1994 (innenfor disiplinen RW-8) og har drevet med racerbåtsport.

Han har vært analytiker og partner i Vogt & Vogt Børsanalyser AS, etablerte markedet for aksjeopsjoner i Norge i 1987 gjennom sitt selskap Moorgate AS, og har 13 års erfaring som market maker i opsjoner og futures.

Warren var Chief Dealer i Finansbankens egenhandel, samt satsing innenfor hedgefond.

Warren er utdannet innen økonomi og statsvitenskap ved University of London og Brighton Polytechnics. Han har også en bachelor i psykologi.

Han forvalter (per 2017) egne midler. I 2017 skrev han også en blogg om finans.[1], holdt foredrag og drev[a] en podcast om trading[2]

Noter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ med produsent Sverre Rørvik Nilsen og partner IG Markets

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Peter Warrens Finansblogg». www.peterwarren.no. Besøkt 12. oktober 2017. 
  2. ^ «Tid er penger - En podcast med Peter Warren». tiderpenger.blogg.no. Arkivert fra originalen 12. oktober 2017. Besøkt 12. oktober 2017.  «libsyn.com RSS-fil». Besøkt 19. juni 2019.