Per-Einar Binder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per-Einar Binder
Født20. des. 1967Rediger på Wikidata (55 år)
BærumRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PsykologRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Per Einar Binder (født 20. desember 1967) er en norsk psykolog og er professor i psykologi ved Institutt for klinisk psykologi, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Binder er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen i 1995. Han er videreutdannet som psykologspesialist i tre spesialiteter: Klinisk voksenpsykologi, klinisk barne- og ungdomspsykologi og intensiv psykoterapi.[1] I 2001 avla han doktorgrad ved Universitetet i Bergen, og oppnådde graden dr.psychol., med avhandlingen «Individet og den meningsbærende andre. En teoretisk undersøkelse av de mellommenneskelige forutsetningene for psykisk liv og utvikling med utgangspunkt i Donald Winnicotts teori».[2] Han har senere publisert forskningsartikler om blant annet bedringsprosesser og allianseutfordringer i psykoterapi og mindfulness-baserte behandlingsformer. I tillegg har Binder skrevet fagbøker om mindfulness og eksistenspsykologi («Et oppmerksomt liv. Om kropp, relasjon og nærvær i eksistensens psykologi» og «En kort introduksjon til eksistensiell psykologi»), medfølelse og selvmedfølelse («Den som vil godt. Om medfølelsens psykologi»), en bok om prestasjonssamfunn, selvmedfølelse og selvrespekt for et allment publikum («Ikke vær så slem mot deg selv. En veiviser i det ufullkomne livet») og en bok om søken etter identitet («Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet»).

Binder har arbeidet som psykolog i psykisk helsevern, men arbeider nå med forskning og undervisning ved Universitetet i Bergen. Han er professor ved Institutt for klinisk psykologi ved Det psykologiske fakultet.[2]

Binder har også vært tilknyttet Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Vest, Uni helse, Uni Research fra 2004 til 2013.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Binder er aktiv innenfor kvalitativ forskning på psykoterapiprosesser og andre personlige endrings- og utviklingsprosesser, forskning på hermeneutisk-fenomenologisk metode, relasjonell, emosjonsorientert og eksistensiell psykoterapi, og «mindfulness», medfølelse og selvmedfølelse. Han er involvert i forskningsprosjekter om blant annet selvmedfølelse og konstruktiv selvkontroll, Mindfulness basert kognitiv terapi ved tilbakevendende depresjon og bedringsprosesser i psykoterapi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Per Binder, forskningsfelt, Universitetet i Bergen
  2. ^ a b «Følelsesfellesskap, dialog og lek som vilkår for utvikling» Arkivert 10. august 2017 hos Wayback Machine., Universitetet i Bergen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]