Pedro Toro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pedro Toro
Født29. juni 1967Rediger på Wikidata (55 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Pedro Antonio Toro (født 29. juni 1967) er en norsk musiker og studiomusiker. Han er fra Coroico i Bolivia, men har bodd i Norge siden 1993, og er bosatt i Oslo.

Han spiller charango, en liten ti-strengers gitar som opprinnelig er laget av beltedyrskall.[1] Toro begynte sin musikalske karriere på slutten av 80-tallet i La Paz i Bolivia, hvor han spilte med ulike anerkjente musikkgrupper.

I 1998 spilte han charango og timbalesTerje Tyslands album Ein runde te. Han har samarbeidet med kjente musikere som Paolo Vinaccia, Mari Boine, Sondre Bratland og grupper som Inti og Kalenda Maya.

Har vært hovedmedvirker i første plata til trio-en Asi es Bolivia som er bosatt i Norge. Musikken i denne plata avspeiler og beskriver livet i «Coroico», et lite sted i det tropiske området i La Paz fylket i Bolivia. Toro er opprinnelig fra dette stedet og han har svært god kjenneskap til den type musikken og rytmene som brukes i denne plata.

Han har til nå medvirket på en rekke LP/CD-er, og turnert for Rikskonsertene med programmet El quirquinchito og Pedro gikk til skolen.

Ved siden av musikken har han pedagogisk utdanning på masternivå fra HiO.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]