Padde (Prima Vera)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Padde»
AlbumHa ha he he ho! (De gærne har'e godt)
Artist, bandPrima Vera
Utgitt18. oktober 1982
Innspiltseptember 1982
Sjangerpop, humor
Lengde2:16
Låtskriver(e)Gasté-Albert/
n.t. Prima Vera
Produsent(er)Jahn Teigen

«Padde» er en coverlåt med humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 18. oktober 1982 på musikkalbumet Ha ha he he ho! (De gærne har'e godt). Sangen ble innspilt 6.-11. september 1982 i Arne Bendiksens Studio.[1] Musikerne på dette sporet var Geir Holmsen (bass), Marius Müller (gitar), Magne Lunde (trommer), Geir Langslet (flygel).[2]

Originalen heter «Feelings» og ble gitt ut på singel med Morris Albert i 1974. Han førte seg selv opp som komponist, men ble beskyldt for plagiat siden «Feelings» lignet på den franske sangen «Pour Tui» (betyr «for deg») som franskmannen Loulou Gasté hadde skrevet i 1957 for sin kone. I 1981 havnet dette i retten, og i 1988 vant Gasté 88 % av rettighetene til «Feelings».[3] I 1976 ga Walter Jackson ut sin versjon,[4] og det var Jackson som Prima Vera førte opp som komponist.

Originalteksten handler om en som har brent seg i kjærlighetslivet. Prima Veras tekst kan til å begynne med virke som en bizarr skildring hvor tekstens jeg har hatt et kjærlighetsforhold til en padde, men etterhvert kommer det fram at tekstens jeg-person skled på badegulvet og havnet oppå padden som fikk varige mèn av dette.

Den paddofile øre, nese og hals negeren Arvid glimter til i en sang om de nære ting.

Kommentar til «Padde» på albumomslaget.

«Padde» ble også utgitt januar 1994Absolute Prima Vera.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera – cover informasjon
  2. ^ Ha ha he he ho! (De gærne har'e godt) – albumomslag informasjon
  3. ^ Louis Gaste v. Morris Kaiserman, 863 F.2d 1061 (2d Cir. 1988) columbia.edu
  4. ^ http://www.soulcellar.co.uk/walterjackson/disc.html