Pacific Rim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pacific Rim
Generell informasjon
SjangerScience fiction-film, actionfilm, eventyrfilm
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGuillermo del Toro
ProdusentJon Jashni
Mary Parent
Thomas Tull
ManusforfatterTravis Beacham
Guillermo del Toro
MusikkRamin Djawadi
SjeffotografGuillermo Navarro
KlippPeter Amundson
John Gilroy
Foran kamera
MedvirkendeCharlie Hunnam
Rinko Kikuchi
Idris Elba
Ron Perlman
Charlie Day
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Legendary Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Pacific Rim er en amerikansk action-, science-fiction- og eventyrfilm fra 2013. Den er regissert av Guillermo del Toro, skrevet av del Toro og Travis Beacham, og har Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi og Idris Elba i noen av hovedrollene. Filmen handler om menneskestyrte gigantroboters kamp mot enorme, forferdelige stillehavsmonstre fra en fremmed dimensjon.

Pacific Rim er en engelsk betegnelse på Stillehavsregionen, det vil si landene som omkranser Stillehavet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlinga i filmen er satt til nær framtid. Drakeliknende kjempemonstre kalt kaijuer (japansk for «mystiske uhyrer») angriper verden fra en dyp forkastningssprekk i Stillehavet som fungerer som en portal til en fremmed dimensjon. Menneskene har konstruert jaegere (etter det tyske jäger, «jeger»), kolossale mechaer (menneskestyrte roboter), for å forsvare seg mot uhyrene. Filmen følger særlig to piloter (robotførere), veteranen Raleigh Becket (spilt av Charlie Hunnam) og nykommeren Mako Mori (Rinko Kikuchi), som ved hjelp av en foreldet jaeger-robot forsøker å sette en endelig stopper for monstrenes ekstreme ødeleggelser i byene rundt Stillehavet.

Den fantasifulle underholdningsfilmen er en lek med monsterfilmsjangeren. Historien blir fortalt med voldsom dramatikk og overveldende spesialeffekter, særlig avansert dataanimasjon.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

I rulleteksten etter filmen blir den tilegnet effektmakeren Ray Harryhausen (1920–2013) og regissøren Ishirō Honda (1911–1993), pionerer i monsterfilmsjangeren med titler som Fortidsuhyret (The Beast from 20,000 Fathoms) og Godzilla (1954).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]