På to hjul i ville vesten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
På to hjul i ville vesten
orig. Timerider: The Adventure of Lyle Swann
Generell informasjon
SjangerSience fiction / Western / Action
Utgivelsesår1982
Prod.landUSA
Lengde1 t. 34 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegiWilliam Dear
ProdusentLester Berman
Harry Gittes
Michael Nesmith
ManusforfatterMichael Nesmith
William Dear
SjeffotografLarry Pizer
KlippR.J. Kizer
Foran kamera
Hovedrolle(r)Fred Ward
BirollerPeter Coyote
Belinda Bauer
Ed Lauter
L.Q. Jones
Richard Masur
Premiere27 August 1982 (Texas)
Mars 1983 (Norge)
Eksterne lenker

På to hjul i ville vesten (originaltittel: Timerider: The Adventure of Lyle Swann) er en amerikansk science fiction-westernfilm fra 1982 regissert av William Dear. Hovedrollen spilles av Fred Ward, mens sentrale biroller spilles av Peter Coyote, Belinda Bauer og Ed Lauter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Et hemmelig vitenskapelig forsøk på å snu tidsstrømmen pågår ute i Californias ørkenen. Samtidig med dette er den kjente motorsykkelføreren Lyle Swann med på et ørkenløp i samme område. Han leder suverent, men alt endres da han kjører inn i en "tidsstråle" forårsaket av forsøket. Denne strålen bringer ham 105 år tilbake i tiden. Der forsøker han å få radiokontakt med teknikeren sin, men oppnår ikke svar. Swan forstår heller ikke at han har havnet i en helt annen tid. Innbyggerne i det gamle vesten har aldri sett et moderne kjøretøy og regner ham nærmest som djevelen selv. Til tross for dette får han hjelp av en vakker kvinne og sammen prøver de å stå imot banden som vil stjele «stålhesten». På slutten oppstår det en duell mellom Swann og lederen for banden. I siste minutt reddes han og blir transportert tilbake til sin egen tid.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

På to hjul i ville vesten fikk blandet mottakelse fra kritikerne. På nettstedet The SF, Horror and Fantasy Film Review får den en noe lunken omtale og de skriver blant annet at filmen hadde et lovende og interessant utgangspunkt, men at den etterhvert henfaller til en western-klisje. De gir heller ikke skuespillerprestasjonene de beste skussmål.[1]

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Scheib, Richard (1994). «Timerider». The SF, Horror and Fantasy Film Review. Besøkt 21. mai 2008. «Instead the film just plods through a series of variations on the usual cliches of the Western...» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]