Belinda Bauer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Belinda Bauer
Født24. desember 1962 (55 år)
Beskjeftigelse Forfatter
NasjonalitetStorbritannia Storbritannia
SpråkEngelsk
Utmerkelser Dagger in the Library
SjangerKrimlitteratur
DebutBlacklands (2010)

Belinda Bauer (født 1962 i England) er en britisk kriminalforfatter. Hun oppvokst i England og Sør-Afrika[1], og hennes debutroman Blacklands mottok den britiske kriminalforfatterforening Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris for beste kriminalroman i 2010.[2] Handlingen både i Blacklands og oppfølgerne Darkside (2011) og Finders Keepers (2012) er lagt til den lille engelske landsbyen Shipcott ved Exmoor nordlige Devon. Begge bøker er oversatt til en rekke språk. I 2013 mottok hun CWAs Dagger in the Library-pris, som tildeles den nålevende krimforfatter som «siste år har gitt (britiske) lesere mest glede».

Belinda Bauer ble født i England, og vokste opp der og i Sør-Afrika. Hun bosatte seg i Cardiff og har levd lengre i Wales enn andre steder. I Cardiff arbeidet hun som journalist i sju år. Hun arbeidet også som manusforfatter, og mottok Carl Foremans BAFTA-prisen for filmmanuset The Locker Room.[3] På spørsmålet hvilke bøker og hvorfor har hun svart: «Svaret er ‘krim’ og ‘for penger’. Men det er ikke hele forklaringen. ‘Krim’ er løste ord for en trang nisje. Krimlitteratur er egentlig fortellinger om hvordan livene endres av ugjerningene til andre.»[1]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Biography» (engelsk). Forfatterens hjemmeside. Arkivert fra originalen 2011-11-01. Besøkt 10. oktober 2011. 
  2. ^ «Belinda Bauer wins the CWA Gold Dagger 2010» (engelsk). Crime Writers' Association. Arkivert fra originalen 2011-09-28. 
  3. ^ «Bauer, Belinda» (engelsk). Literature Wales. Arkivert fra originalen 2012-04-06.