Outfoxed – Rupert Murdochs TV-kanal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Outfoxed – Rupert Murdochs TV-kanal (originaltittel: Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism) er en amerikansk dokumentarfilm fra 2004 som retter et kritisk søkelys på medianmagnaten Rupert Murdoch og den høyrevridde nyhetskanalen Fox News. Filmen er regissert og produsert av Robert Greenwald.

Filmen ble vist på NRK1 den 7. desember 2004 i programserien Utsyn.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

I denne dokumentaren undersøker Robert Greenwald hvordan medieselskaper som Rupert Murdochs Fox News har brakt fjernsynsjournalistikken ned på det han karakteriserer som et absolutt lavmål. En rekke produsenter, reportere og tekstforfattere som tidligere arbeidet for Fox News forteller i programmet om hvordan det var å jobbe der. Bl.a. avslører de at de ble bedt om å finne en høyre-vinkling for framstillingen av nyhetene eller å søke arbeid annet sted.

Filmen gir innsikt i de journalistiske kriteriene som gjelder for det amerikanske Fox News, eid av Rupert Murdochs amerikanske selskap News Corporation. Dokumentaren peker på farene som oppstår når dette og lignende massemedieselskaper er gitt lov å ese ut over alle grenser og ta kontroll over publikums muligheter til innsikt. Videre eksponerer dokumentaren Murdochs medie-imperium og viser i hvilken grad det virker inn på samfunnet at én person har kontroll over et så vidt spekter av massemedia.

Filmen huskes kanskje særlig for arkivopptak der programleder Bill O'Reilly går til frontalanngrep på den liberale 20-åringen Jeremy Glick i studio.

  • Produsert av Carolina Productions, Inc

Noen av personene i fimen[rediger | rediger kilde]

Andre personer i filmen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]