Hopp til innhold

Otto Pfeilizer-Frank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Otto Pfeilizer-Frank
Født29. feb. 1788Rediger på Wikidata
Kuldīga
Død9. mars 1844Rediger på Wikidata (56 år)
Taganrog
BeskjeftigelsePolitiker, militært personell Rediger på Wikidata
Utdannet vedFørste kadetkorps i St. Petersburg
GravlagtGamle kristne kirkegård
Utmerkelser2. klasse av Sankta Annas orden
1. klasse av Sankt Stanislaus-ordenen
4. klasse av Sankt Vladimirs orden
3. klasse av Sankt Stanislaus-ordenen

Otto Wilhelm Pheilizer-Frank (født 29. februar 1788 i Kuldiga/Goldingen, død 9. mars 1844 i Taganrog) var en russisk statsmann, baron og 6. guvernør i Taganrog ved Svartehavet.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Han fikk oppdragelse og undervisning i Kadettkorpset og ble ferdig med det i 1806 med rang av fenrik og begynte å tjenestegjøre i 8. Jegerskij regiment.

Senere var han overført til Akhtyrskij husar regiment som deltok i den russiske-franske krigen i 1807. For fortjenester i kampen fikk Pheilizer-Frank orden av Sankt Stanislav av tredje grad.

Under krigen mot Napoleon deltok han i slaget ved Borodino.

I 1815 ble han overadjutant i et spesielt korps som var stasjonert i Frankrike under kommando av greve Mikhail Vorontsov. I 1822 var Pheilicher-Frank ansatt adjutant til generalguvernør i Novorossijsk, greve Vorontsov, i 1829 ble han en rådmann og embetsmann underordnet generalguvernør i Novorossijsk og Bessarabia.

På tiden ble Sør-Russland rammet av pestepidemi, og Pheilizer-Frank fikk i oppdrag å treffe nødvendige tiltak for å stanse koleraepidemien. Han var meget aktiv på dette området og fikk orden av Sankt Stanislav av første grad; i 18301831 kjempet han like aktivt mot koleraen da han var formann for forebyggende komite i Kherson og Odessa. I 1831 var baron Otto Pheilizer-Frank ansatt guvernør i Ekaterinoslav, men snart, (i juni 1832), fikk han stilling som borgermester for Taganrog, Rostov, Nakhitsjevan og Mariupol. I tillegg til det var han sjef for Asovhavets sjøfart og sjef for Taganrog tollkrets. Han hadde disse stillingene til 1843.

Under beleiring av Taganrog hadde han stilling av embetsmann for spesielle oppdrag hos generalguvernør Jegor Tolstoj.