Otis Williams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Otis Williams med Temptations på Ed Sullivan Show i 1969

Otis Williams (født 30. oktober 1941 i Texarkana i Texas) er en soul-sanger fra USA. Han har vært med i vokalgruppa The Temptations fra den starta i 1961, og han er den eneste av de opprinnelige medlemmene som fortsatt er med.[1]

I tenåra var Williams med i (og initiativtaker til) ei rekke sanggrupper, blant dem Otis Williams and the Siberians, The El Domingoes og The Distants, hvorav den siste fikk spille inn noen plater og blei ganske populær lokalt. På bakgrunn av et tilbud fra Berry Gordy, direktør i plateselskapet Motown, slo Williams og bandkameratene Elbridge Bryant og Melvin Franklin seg sammen med Eddie Kendricks og Paul Williams, som hadde sunget i The Primes, og i mars 1961 undertegna de kontrakt som The Temptations. Gruppa blei etter hvert 1960-tallets mest kjente mannlige vokalgruppe, og den har fortsatt fram til i dag, riktig nok med omfattende endringer i besetning og med besøk i andre musikksjangrer som funk, disco og pop.

Tenoren Williams er den eneste som har vært med i gruppa hele perioden. Han synger svært sjelden førstestemme, men har i stedet fokusert på rollen som leder og organisator.

Sammen med Patricia Romanowski skreiv han i 1988 boka The Temptations, som både er en sjølbiografi og historia om gruppa. Ti år etter lagde TV-selskapet NBC en miniserie med boka som utgangspunkt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ankeny, Jason. «Biography: The Temptations». Allmusic. Besøkt 23. oktober 2010.