Pingvinen (figur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Oswald Cobblepot)
Hopp til navigering Hopp til søk
Pingvinen (figur)
TegneserieBatman, Detective Comics
Publisert avDC Comics
Første opptredenDetective Comics nr. 58 i 1941
SkaperBob Kane og Bill Finger
Personalia
Fullt navnPingvinen
NasjonalitetAmerikansk
AliaserOswald Cobblepot,
Oswald Chesterfield Cobblepot

Pingvinen (Oswald Chesterfield Cobblepot) er en amerikansk tegneseriefigur utgitt av DC Comics. Superskurken ble skapt av Bob Kane og Bill Finger i 1941. Pingvinen er en av Batman's mest varige fiender og tilhører kollektivet av fiender som utgjør Batman' s rogues gallery.

Pingvinen er en Gotham gangster som tenker på seg selv som "Herren av Kriminalitet". Han er ofte sett med monokkel, flosshatt, og smoking mens han bærer sin signatur paraply. Figuren vises oftest som en kort, overvektig mann med en lang nese. Pingvinen bruker høy-teknologiske paraplyer som ulike verktøy. Hans paraplyer har blitt brukt som skytevåpen, gass våpen, sverd/kniver, et mini-helikopter og mange andre ukonvensjonelle verktøy. Pingvinen eier og driver en nattklubb kalt Iceberg Lounge som gir et skjul for hans kriminelle aktivitet. Batman bruker noen ganger nattklubben som en kilde til informasjon fra den kriminelle underverdenen. I motsetning til de fleste av Batman ' s rogues gallery, er Pingvinen helt tilregnelig og i full kontroll over sine handlinger, noe som gir ham ett unikt forhold til Batman. I henhold til sin skaper Bob Kane, var figuren inspirert av reklame maskoten til Kool sigaretter på 1940-tallet; en pingvin med en hatt og stokk.

Figuren har vært omtalt i ulike medier, inkludert filmer, tv-serier og tv-spill. For eksempel har Pingvinen blitt spilt av Paul Williams og David Ogden Stiers i DC-animert univers, Tom Kenny i Batman, og Nolan North i Batman: Arkham videospill serien. Hans live-action etterligninger inkluderer Burgess Meredith i 1960-årenes Batman tv-serie og dens spin-film, Danny DeVito i Batman Returns, og Robin Lord Taylor i tv-serien Gotham.