Kool

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kool er sigaretter med mentolsmak som ble innført for første gang i USA i 1933, som har markedsført seg mot den «sofistikert mann». I Norge er ikke mentolsigaretten tilgjengelig lenger, men i tobakksindustriens glansdager her hjemme, på 1960-tallet, markedsførte Gunnar Stenberg (nå Imperial Tobacco) sigaretten, med slagord som Tenn en King Kool. I reklamekampanjer ble den assosiert som ren, kjølig og frisk, da med tanke på mentolsmaken, som i teorien har en frisk og kjølig smak. Reklamer som tok for seg det ’rene’ og ’naturlige’ i produktene, var kanskje egnet til å innbille røykerne om å fortsette å røyke med god samvittighet. I reklamekampanjer for Kool kunne det nærmest virke som sigarettene var "sikre", på grunn av sin «naturlige» og friske smak.[1] Mentolsigaretter har møtt motstand opp igjennom tidene, fordi det har blitt påstått at de er laget for å lokke yngre brukere med smak, som i dette tilfellet, Mentol.

Det er usikkert hvorfor Imperial Tobacco stoppet salget av Kool. Men per 2008 finnes det likevel flere sigaretter med mentolsmak på det norske markedet, som Prince (sigaretter)Prince Mentol, Marlboro Mentol, Salem og Mento som også finnes som rulletobakk med navnet Mentolett. Med andre ord, alle tobaksselskapene i Norge (Conrad Langaard AS, Phillip Morris, Tiedemanns Tobakk, Imperial Tobacco) har sine sigaretter med mentol.

I USA, der Kool selges, er den største konkurrenten Newport, som også har mentolsmak. Kool må se seg slått av Newport, som er på topp 3 i USA.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]