Oslobilder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
oslobilder.no
Nettstedwww.oslobilder.no (no)
Kommersielt?Nei
Type nettstedKatalog
Krever registreringKommer
Tilgjengelige språkNorges flagg Norsk
Nåværende statusOperativ

oslobilder er en nettbasert bildebase lansert i mars 2010, som tilbyr et bredt utvalg historiske bilder fra Oslo.[1]. Databasen eies av Oslo Museum og Oslo byarkiv og den tekniske driften gjennomføres av KulturIT ANS. Nettstedet er finansiert med støtte fra Norsk kulturråd.

Bidragsyterne er institusjonene Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, Norsk Folkemuseum, Oslo byarkiv, Oslo Museum, Telemuseet, Norsk Teknisk Museum, DEXTRA Photo og Universitetsbiblioteket i Bergen.

Målet med oslobilder er å øke tilgjengeligheten for museenes samlinger. Per 1. september 2012 var over 100 000 bilder presentert på oslobilder, og mange er lagt ut med en Creative Commons-lisens som tillater gjenbruk. Bildene er lagt ut med en oppløsning som egner seg for visning på skjerm, men bilder i høy nok oppløsning for utskrift må bestilles. Oppløsningen på bildene som er gratis tilgjengelig ble økt i forbindelse med lanseringen av oslobilder versjon 2 i august 2012,[2] og ligger på 600-800 piklser i lengste dimensjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]