Oslo Voices

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oslo Voices (grunnlagt 2012) er et blandet kammerkor som fremfører klassisk og moderne kormusikk. Ensemblets repertoar spenner fra renessansemusikk til nyskrevne verk. Dirigent er Ingrid Hanken.

Om koret[rediger | rediger kilde]

Siden koret ble stiftet i 2012, har Oslo Voices holdt en rekke konserter både i Norge og utlandet, med konserter i Nidarosdomen, Berliner Dom og St. Pauls katedral som noen av høydepunktene. Koret samarbeider regelmessig med andre kor, og har blant annet fremført Knut Nystedts symfoni Apocalypsis Joannis sammen med Kammerkoret NOVA, Schola Cantorum, Oslo Kammerkor og Kringkastningsorkesteret – en produksjon laget av NRK TV som senere ble vist på Hovedscenen på NRK og sendt på NRK P2.

I tillegg har Oslo Voices jobbet med verdensledende dirigenter som Brady Allred (USA) og Bengt Ollén (Sverige) – og urfremført bestillingsverk av de norske komponistene Frank Havrøy og Edvin Østergaard.

Meritter[rediger | rediger kilde]

I 2015 vant Oslo Voices førsteplass og gulldiplom i både profan- og sakral klasse i Mundus Cantat internasjonale korkonkurranse i Polen. I 2016 deltok koret i den prestisjetunge The International May Choir Competition Prof. Georgi Dimitrov i Varna, Bulgaria, arrangert av the European Grand Prix Competition for Choral Singing. Her mottok Oslo Voices 3. plass i klassen for blandet kor. Oslo Voices fikk også to gulldiplom og deltakelse i Grand Prix-finalen i NM for kor i 2012, der koret deltok i Sakral klasse A og Blandet kor klasse A.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]