One Night at McCool’s

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «One Night at McCool's»)
One Night at McCool's
Generell informasjon
Utgivelsesår27. april 2001
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde93 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiHarald Zwart
ProdusentMichael Douglas
Allison Lyon Segan
Veslemoey Ruud Zwart
Whitney Green
ManusforfatterStan Seidel
MusikkMarc Shaiman
SjeffotografKarl Walter Lindenlaub
KlippBruce Cannon
Foran kamera
MedvirkendeLiv Tyler
Matt Dillon
Paul Reiser
John Goodman
Michael Douglas
Andrew Dice Clay
Annen informasjon
BudsjettUSD 18 000 000
TotalomsetningUSD 14 473 370
Prod.selskapFocus Features
(Universal Pictures)
Eksterne lenker

One Night at McCool's er en amerikansk svart komedie, regissert av Harald Zwart og her finner vi skuespillere som Liv Tyler, Matt Dillon, Michael Douglas, John Goodman, Paul Reiser, Reba McEntire og Andrew Dice Clay.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Størstedelen av filmen består av Randy, Carl og Dehling som snakker om deres erfaringer med Jewel, og hver person anser deres egen historie for å være den virkelige versjonen av hendelsene. Forskjellige scener blir ofte vist flere ganger, med forskjellige beretninger som klart motsier hverandre. Randy tror han er et uskyldig offer i hele historien. Men Dehling mener at Randy er en ekkel, voldelig kjeltring. Carl er overbevist om at aller kvinner blir forelsket i ham, og han er en gave til alle kvinner han møter.

Randy, en bartender setter seg ved siden av Mr. Burmeister i en bingo-hall og forteller historien om hvordan han kom dit han er nå. En kveld arbeider Randy på McCool's, og redder tilsynelatende en kvinne ved navn Jewel fra kjæresten hennes. Carl, Randys slektning som også befant på McCool's den kvelden, forteller sin terapeut at han sov i bilen sin. Men han la merke til at Jewel satte i gang en hendelse etterpå, for å få Randy til å ta henne med seg hjem til ham. Etter at han tar henne med til hjemmet sitt og de sover sammen, avslører Jewel for Randy at hun er en svindler - og kjæresten hennes ankommer kort tid senere for å rane huset hans.

Dessverre eier ikke Randy mange eiendeler, så paret bestemmer seg for å tvinge Randy til å åpne et pengeskap på McCool's for å få tak i mer penger. I løpet av ranet blir Jewels kjæreste skutt i hodet av Jewel. Randy tar på seg skylden for dette, for å redde henne - og påstår selvforsvar. Etterforsker Dehling (som også forteller om sine opplevelser rundt Jewel) undersøker denne situasjonen, men han tror ikke at Randy forteller hele sannheten.

Jewel flytter snart inn sammen med Randy, hjemme hos ham. Hun begynner å kjøpe nye møbler, og pusser opp hjemmet deres. Men Randy mister jobben hos McCool's. Samtidig begynner Dehling å bli forelsket i Jewel, og overhører halvparten av en krangel som Randy og Jewel har. Dette får ham til å se på Randy som en voldelig, alt for macho partner til Jewel.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]