Nyan Cat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nyan Cat er navnet på en YouTube-video, lastet opp i april 2011, som ble en Internett sensasjon. Videoen fusjonerte en japansk poplåt med en animert tegnefilm katt med kropp av en Pop-Tart, den flyr gjennom rommet, og etterlot seg en regnbue bak den. Videoen ble rangert som nummer fem på listen over de mest sette YouTube-videoer i 2011.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Animert GIF[rediger | rediger kilde]

2. april 2011 ble GIF animasjon av katten postet av 25-åringen Christopher Torres i Dallas, Texas, som bruker navnet "prguitarman", på sin nettside LOL-Comics. Torres forklarte i et intervju hvor ideen for animasjon kom fra: "Jeg gjorde en donasjon for Røde Kors og mellom tegninger i min Livestream video chat, nevnte to forskjellige personer jeg burde tegne en" Pop Tart "og en "katt". "Som svar, skapte han et hybrid bilde av en Pop-Tart og en katt, som ble utviklet noen dager senere i den animerte GIF. [3] Utformingen av Nyan Cat ble påvirket av Torres 'katten Marty, som døde i november 2012 fra Feline infeksiøs peritonitt.

Sangen[rediger | rediger kilde]

Den opprinnelige versjonen av sangen "Nyanyanyanyanyanyanya!" ble lastet opp av brukeren "daniwell" til den japanske video-siden Nico Nico Douga 25. juli 2010. Sangen ble sunget av Vocaloid Hatsune Miku (初音 ミク). Det japanske ordet for lyden katter gjør, "Nya" (にゃ), tilsvarer det engelske språket ordet "meow". En bruker som heter "Momomomo" ("もも もも") lastet opp en remix versjon av sangen "Nyanyanyanyanyanyanya!", Og legger den gjentatte lyden "nyan" gjennom hele sangen, til Nico Nico Douga 30. januar 2011. Den ekstra lyden ble opprettet ved hjelp av sang synthesizer programvare UTAU med stemmen til "Momone Momo" (桃 音 モモ). Stemmen som brukes til å lage Momone Momos stemme var Fujimoto Momoko (藤 本 萌 々 子), en japansk kvinne som bor i Tokyo.

Nyan Cat remix sang

Youtube video[rediger | rediger kilde]

YouTube-brukeren "saraj00n" (som egentlig heter Sara) kombinerte katte animasjonen med "Momo Momo" versjon av sangen "Nyanyanyanyanyanyanya!", Og lastet den opp til YouTube 5. april 2011, tre dager etter Torres hadde lastet opp hans animasjon , noe som gir den tittelen "Nyan Cat". Videoen ble raskt en suksess etter å ha blitt omtalt på nettsteder, inkludert G4 og collegehumor. Christopher Torres sa: "Opprinnelig, var navnet Pop Tart Cat, og jeg vil fortsette å kalle det det, men Internett har nådd en beslutning om å gi den navnetNyan Cat, og jeg er fornøyd med det valget, også."

Popularitet[rediger | rediger kilde]

Nyan Cat-musikkvideoen nådde niendeplass i Business Insiders topp-ti virale videoer i april 2011, med 7,2 millioner totalt seere. Den opprinnelige YouTube-videoen har fått 90 589 691 visninger per 1. januar 2013. På grunn av sin popularitet, har mange nye remixer og coverversjoner blitt gjort, noen timer lange. Det er også ringetoner, bakgrunnsbilder og applikasjoner laget for operativsystemer og enheter, inkludert Windows, iPhone, iPad, Symbian, Android, Windows Phone, og HP webOS. "Nyan Cat Adventure", etter 21st Street Games, er en offisielt lisensiert spill.

Christopher Torres kritiserte nettstedet nyan.cat, som opprinnelig inneholdt en lignende utseende katt med samme bakgrunnsmusikk.Nettstedet drives nå av Torres, og viser den autentiske versjonen av katten.