Vocaloid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vocaloid demo – «Check It Out» (Leon)

Vocaloid er en programvare som lager en stemme. Det var skapt av [[Yamaha|Yamaha],] et firma som selger musikkinstrumenter. Brukeren kan skrive inn sangtekst og en melodi, og det vil synthesizere synging. Mange firmaer lager Vocaloider, men firmaer med de mest kjente Vocaloidene er Crypton Future Media. De fleste selvskap selger Vocaloidene sine til de offentlige, men noen gjør det ikke. Hvem som helst kan bruke Vocaloid, så mange lager sanger med det. Noen folk selger også sanger de har lagd med Vocaloid på CD-er.

Fleste Vocaloider har en karakter tilknyttet med stemmen deres. Når folk snakker om «en Vocaloid», mener de vanligvis både karakteren og stemmen. Den mest kjente Vocaloiden er Hatsune Miku. Hun er veldig berømt i Japan. Andre kjente Vocaloider er Kagamine Rin og Len, Kaito, og Gumi. Fleste Vocaloider er skapt til å synge i det japaneske språket, men noen synger på andre språk som engelsk og spansk. Et eksempel av en engelsk Vocaloid ville være Oliver.

Historie[rediger | rediger kilde]

En mann ved navnet Kenmochi Hideki var den første personen til å tenke opp Vocaloid. Han spurte Yamaha, et musikkselskap, for å hjelpe ham lage Vocaloider. Engelske og japanske versjoner av Vocaloid ble utviklet på samme tid. Vocaloid tok år å lage. Det var veldig vanskelig å få Vocaloidene til å høres menneskelige. De første Vocaloidene var Leon og Lola, som sang på engelsk. De ble utgitt i 2004. De var en suksess, men var ikke veldig populære.

Senere, Yamaha oppdaterte Vocaloid programvaren og kalte det VOCALOID2. Den første japanske Vocaloiden for VOCALOID2 var Hatsune Miku. Miku ble spakt av selskapet Crypton Future Media, Inc. Når Crypton annonserte Hatsune Miku i 2007, ble hun en sensasjon på den populære japanske nettsiden Nico Nico Douga, som er mye lik YouTube. Noen folk tror at Miku ble så populær fordi hun har en attraktiv eller søt maskot.

Miku ble deretter populær over hele Japan, og andre steder rundt om i verden. Andre selskaper la merke til hvor populær Miku var. Dette fikk andre selskaper lyst til å gjøre Vocaloider også. Nå er det mange Vocaloider. Programvaren er svært populært i mange steder nå.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]