Novapoint

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Novapoint er en programvare for infrastruktur- og samferdselsprosjektering, anlegg og drift[1]. Som et programvarekonsept har Novapoint vokst fra å bestå av NovaCAD Trafikkskilt som den første Novapoint-modulen til å bestå av 27 moduler rettet mot samferdselsinfrastruktur, landskapsforming og kommunalteknikk[2]. Novapoint er eid og utviklet av Vianova Systems. Novapoint benytter AutoCAD som DAK-plattform[3].

Novapoint har vært delfinansiert av Statens vegvesen for å støtte teknologiutviklingen for tilpasning av programvare til prosjektering av veg[4]. En av hovedfilosofiene bak utviklingen av Novapoint har vært at man hele tiden bygger videre på det eksisterende istedenfor å begynne helt på nytt, dette gjør at Novapoint er i konstant utvikling[5].

I oktober 2012 ble Novapoint 19DCM lansert. Dette har blitt uttalt som den nye produktgenerasjonen innen modelleringsteknologi innen samferdsel og legger til rette for BIM for infrastruktur[6]. BIM for infrastruktur har i denne sammenheng blitt sett på som samferdselsbransjens svar på Building Information Modeling i bygningsbransjen [7].

Forkortelsen DCM står for Design, Construction, Maintenance[8]. Dette innebærer en tverrfaglig, 3D-basert arbeidsmetodikk som er tilstede under hele prosjektets livssyklus, fra plan- og prosjekteringsfase, til bygge- og driftsfase[9].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]