North Petherton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
North Petherton
North Petherton
St Mary-kirken i North Petherton
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Sedgemoor
Admin. grevskap: Somerset
Seremon. grevskap: Somerset
Status By (town)
Befolkning 5 190 (2002)

North Petherton er en liten by i Somerset i England. Den ligger i den østlige utkanten av fjellområdet Quantocks, og ikke langt fra Somerset Levels.

Byen ble grunnlagt senest i det 10. århundre og var viktig i angelsaksisk tid, men var en landsby helt frem til det 20. århundre. Den var da et av de største steder i landet som hadde status som landsby. I Domesday Book (1086) nevnes stedet som Nortperet. Navnet kommer av at den ligger på nordsiden av elven Parrett. Sentrum er definert som et Area of archaeological potential, og flere bygninger er vernet.

I nyere tid er North Petherton først og fremst en soveby for Bridgwater som ligger fem km mot nord, og Taunton 14 km mot sørvest. Den ligger ved en av de historiske rutene gjennom Somerset, og 1730-årene ble det åpnet en hovedvei mellom Bridgwater og Taunton gjennom North Petherton. I 1970-årene ble M5 åpnet, noe som både førte til færre trafikkproblemer i sentrum og gjorde byen mer attraktiv for pendlere. Flere nye boligområder har kommet etter dette. Byen ligger også ved turveien Macmillan Way.

Sognekirken St Mary the Virgin har et 36 meter høyt tårn, som regnes for å være et av de høyeste i West Country. Det meste av kirken er fra det 15. århundre. Kirkeklokken ble laget i Bridgwater i 1807.

Det årlige North Petherton Carnival er en del av West Country Carnival, og finner sted på søndagen etter første tirsdag i november.

Under den engelske borgerkrig var det i august 1644 en mindre trefning utenfor landsbyen, på stedet hvor Fore Street nå går mellom Community Centre og det tidligere George Inn.