Norsk Zoologisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Zoologisk Forening (NZF) ble stiftet i 1946 og er en norsk forening som er opptatt av alle dyregrupper, fra insekter og krepsdyr til pattedyr og fugler. Foreningen er åpen for alle som er interessert i zoologi, både fagfolk og legfolk.

NZF utgir medlemstidskriftet «Fauna» fire ganger årlig og har fire lokallag rundt om i Norge: Oslo og Akershus, Rana, Røros og Sørlandsavdelingen. Medlemmer som bor innenfor et lokallags virkeområde blir automatisk medlem av dette lokallaget.

NZF er medlem av Samarbeidsrådet for biologisk mangfold (SABIMA), sammen med sju andre foreninger, og samarbeider med Artsdatabanken om å drive Artsobservasjoner, sammen med fem andre organisasjoner.

«Fauna»[rediger | rediger kilde]

Medlemstidskriftet «Fauna» kom ut første gang i 1948 og publiserer artikler, småstykker og andre bidrag og nyheter knyttet til zoologi, fortrinnsvis fra Norge. Opplaget er på cirka 1 700 hefter, som utgis til medlemmer og abonnenter fire ganger årlig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


zoologistubbDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.