Norsk Tidsskriftforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Tidsskriftforening er en ideell interesseorganisasjon for norske tidsskrifter, stiftet i 2003. Foreningen er organisert som en medlemsstyrt utgiverorganisasjon for politiske, allmennkulturelle, vitenskapelige og litterære tidsskrifter. Foreningen holder til i Litteraturhuset i Oslo.

For å kvalifisere til medlemskap må tidsskriftet følge redaktørplakaten og utgis eller oppdateres minst to ganger i året. Foreningen er åpen både for papirbaserte og nettbaserte tidsskrifter.

Drift[rediger | rediger kilde]

Mellom årsmøtene ledes tidsskriftforeningen av et styre på syv personer. Siden 2007 har Bente Riise vært foreningens leder. Tidligere styreledere er Knut Olav Åmås (2003–2005) og Eva Løveid Mølster (2004–2007). Foreningen mottar ikke driftstøtte, men har mottatt prosjektstøtte fra blant andre Norsk kulturråd og Stiftelsen Fritt Ord. Foreningen er tilsluttet den nordiske tidsskriftforeningen.

Aktivitet[rediger | rediger kilde]

Fra 2010 har foreningen organisert hoveddelen av aktivitetene i tre satsningsfelt: interesseorganisasjon, synliggjøring og tidsskriftskole. Som interesseorganisasjon arbeider foreningen for å fremme tidsskriftenes interesser på ulike områder. Foreningen er en samarbeidspartner for andre aktører i kulturlivet og en høringspart for forvaltningen. Foreningen har flere tiltak for at tidsskriftene skal synes i det offentlige rommet. Blant disse er prisen Årets tidsskrift, som deles ut av en uavhengig komité på vegne av foreningen, og Tidsskriftdagen, som er et årlig bransjetreff på Litteraturhuset i Oslo som er åpent for alle. Foreningens opplæringstiltak er samlet i Tidsskriftskolen, med kurs, seminarer og rådgiving for redaksjonene. Disse tiltakene er som regel også åpne for andre enn medlemmene.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]