Hopp til innhold

Norsk Skuespillerforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Skuespillerforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer871096422
Stiftet1898
LandNorge
HovedkontorOslo
Knut Alfsen (2015)
Nettstedwww.skuespillerforbund.no

Norsk Skuespillerforbund (NSF) er et frittstående fagforbund for skuespillere. NSF arbeider for å styrke og bedre skuespillernes arbeidsvilkår og arbeidsmiljø.

NSF ble stiftet 27. oktober 1898. Initiativet til stiftelsen kom fra skuespilleren Sigurd Asmundsen, som lanserte ideen om en fagforening for skuespillere allerede i 1896. Forbundet forhandler fram tariffavtaler og vederlagsavtaler for skuespillere. Det er også ansvarlig for å utbetale vederlag for salg av filmer, bøker og digitale medier. Første gang forbundet lyktes i å framforhandle en 12-måneders normalkontrakt for skuespillere var i 1912.

Forbundsledere

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b Norsk Skuespillerforbund (16. mai 2023). «Pressemelding: Ny forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund». Norsk Shakespearetidsskrift. Besøkt 2. august 2023. «Under generalforsamlingen i Norsk Skuespillerforbund søndag 14. mai, ble Per Emil Grimstad valgt til ny forbundsleder. Han tar over etter Knut Alfsen, som har ledet Norsk Skuespillerforbund de siste 8 årene. Knut har hatt et stort hjerte for forbundet, og har kjempet viktige kamper for medlemmene.» 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]