Norner (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norner AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer891 488 912
Etablert2007
HovedkontorBamble, Telemark
BransjePlast, materialer, petrokjemi
Produkt(er)FoU, produktutvikling
Antall ansatte65
SalgsinntekterNOK 95 mill.
Nettsidehttp://www.norner.no/

Norner er et forsknings- og utviklings-selskap innen plast, materialer og petrokjemi, beliggende i Bamble i Telemark, med ca 70 ansatte. Selskapet bistår med å utvikle produkter og prosesser og løse problemer innen petrokjemisk industri, offshoreindustri, emballasjeindustri og solcelleindustri, forbedrer anvendelse av additiver/kjemien i plast, utvikler plastmateriale med karbondioksid som råstoff og tester plastrør og andre plastprodukter. Norner eies med 63 % av investeringsselskapet Energi og Miljøkapital og med 37 % av de ansatte.

Historie[rediger | rediger kilde]

For plastfabrikkene som ble startet opp av Saga Petrokjemi på Rønningen industripark i Bamble i 1977 ble det opprettet et forskningssenter på stedet. I 1984 ble plastvirksomheten med forskningssenteret overtatt av Statoil, og i 1994 en del av den multinasjonale plastprodusenten Borealis.

Da Borealis senere trakk seg ut av Norge, ble 1. september 2007 forskningssenteret med personell, laboratorier og plastbearbeidingsutstyr skilt ut som eget datterselskap, Norner Innovation, som begynte å arbeide for eksterne kunder. Det opprinnelige arbeidsfeltet, forskning og utvikling innen polyolefiner (polyetylen PE og polypropylen PP) ble beholdt og utvidet. Borealis solgte seg ut i 2008.

Datterselskap i India ble opprettet i 2011. Selskapets navn ble endret fra Norner Innovation til Norner i 2011.[2] Navnet Norner henspiller på de tre nornene (skjebnegudinner) i norrøn mytologi.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]