Noll tolerans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Noll tolerans
orig. Noll tolerans
Generell informasjon
SjangerAction, thriller, kriminal
Utgivelsesår108 minutter.
Prod.landSverige
Språksvensk
Bak kamera
RegiAnders Nilsson
ProdusentBjörn Carlström
ManusforfatterAnders Nilsson
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jakob Eklund
Peter Andersson
Marie Richardson
Jacqueline Ramel
Annen informasjon
Premiere29. oktober 1999
Eksterne lenker

Noll tolerans er en svensk action-thriller-film som hadde svensk premiere 29. oktober 1999. Filmen er regissert av Anders Nilsson, med Jakob Eklund i hovedrollen som Johan Falk.[1] Filmen ble fulgt av flere andre i samme serie, med flere av de samme skuespillerne.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ved juletider foregår et rovmord i en gullsmedbutikk sentralt Göteborg. Kriminalinspektør Johan Falk, som har fri fra jobb, tar opp jakten på gjerningsmennene med bil og innhenter dem på Nordstan. Falk klarer å skyte en av gjerningsmennene, mens den andre tar en kvinne med barn som gisler. Det er fire vitner på stedet, men forbryteren skyter en mann for å skape frykt, og klarer så å rømme. Politiet mottar gode beskrivelser fra tre vitner, og kan identifisere restauratør og gangsteren Leo Gaut som den tredje gjerningsmannen.

Dagen etter trekker alle tre vitnene tilbake sine forklaringer, og Gaut må løslates på grunn av mangel på bevis. Falk nekter å la saken ligge, og oppsøker Gaut i hans hjem. Falk sier at han vet at Gaut har truet vitnene. Falk oppsøker deretter de tre vitnene og prøver å få dem til å avgi ny forklaring, men blir overrumplet av at Gaut anmelder ham for overgrep. Ettersom det er lett å bringe på det rene at Falk faktisk har vært hjemme hos Gaut, ser det mørkt ut for Falk. Han går under jorden for å finne ut både hvordan Gaut klarte å få tak i adressene til vitnene, og hvordan vitnene kan overtales til å fortelle hva de egentlig så.

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Noll tolerans (1999)». Svensk Filmdatabas (SFdb) (svensk). Svenska Filminstitutet. Besøkt 3. november 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]