Nevermore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nevermore
Nevermore i 2007
OpphavUSAs flagg USA, Seattle
Periode1991 - 2011
SjangerPower metal
Aktive år1991
Nettstedwww.nevermore.tv
Medlemmer
Warrel Dane
Jeff Loomis
Steve Smyth
Jim Sheppard Van Williams
Tidligere medlemmer
Pat O'Brien
Tim Calvert
Chris Broderick
Mark Arrington
James MacDonough
Andre forhold

For Queen-sangen med samme tittel, se Nevermore (sang)

Nevermore var et amerikansk power/thrash metal-band fra Seattle i Washington. Bandet ble dannet i 1991 av flere av medlemmene fra power metal-bandet Sanctuary. Bandet varierte mellom akustiske gitarer og elektriske syvstrengsgitarer med distortion-effekt, noe som laget store kontraster i sangene.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vokalist Warrel Dane, gitarist Jeff Loomis og bassist Jim Sheppard spilte sammen i bandet Sanctuary fra Seattle. De tre besluttet å forlate bandet. I 1991 startet de istedenfor Nevermore, et power/thrash metal band. De rekrutterte Van Williams som trommeslager, og ga samme år ut demoen Utopia.

Etter en ny demo i 1994 ble bandet invitert til studio av produsent Neil Kernen. Nevermore hadde enda ikke platekontrakt, men Kernen hadde stor tro på at de ville lykkes, og de tok opp debut-albumet Nevermore. Bandet signerte platekontrakt med Century Media kort tid etter at albumet var utgitt. Bandet fikk med seg en ny gitarist i Pat O'Brian, og etter å ha turnert med Blind Guardian i Europa og Death i USA, var de tilbake i studio. I 1996 utga de EP-en In Memory, og senere samme år deres andre album The Politics of Ecstasy. O'Brian valgte å forlate bandet i 1997, og ble ny gitarist i Cannibal Corpse. Tim Calvert erstattet O'Brian.

I 1999 ga Nevermore ut sitt tredje album, Dreaming Neon Black. Lyrikken på albumet er knyttet opp mot forsvinningen av Danes kjæreste. Bandet rakk å ta opp et nytt album i 2000, kalt Dead Heart in a Dead World, før Calvert forlot bandet. Det neste albumet, Enemies of Reality, ble tatt opp uten en annen-gitarist, men i 2004 ble turnémusiker Steve Smyth fast medlem i bandet. I 2005 kom deres siste album This Godless Endeavor.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Dagens medlemmer

Tidligere medlemmer

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]