Hopp til innhold

Napoleon & Samantha på eventyr i villmarken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Napoleon & Samantha på eventyr i villmarken
orig. Napoleon and Samantha
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBernard McEveety
ProdusentWinston Hibler
ManusforfatterStewart Raffill
MusikkBuddy Baker
SjeffotografMonroe P. Askins
KlippRobert Stafford
Foran kamera
MedvirkendeMichael Douglas
Jodie Foster
Johnny Whitaker
Prod.selskapWalt Disney Productions
DistributørBuena Vista Distribution
Premiere
  • 5. juli 1972 (1972-07-05) (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Napoleon & Samantha på eventyr i villmarken (originaltittel Napoleon and Samantha) er en amerikansk eventyrfilm og dramafilm fra 1972, regissert av Bernard McEveety. Manuset er skrevet av Stewart Raffill, og innspillingen foregikk i John Day, Oregon. Michael Douglas, Johnny Whitaker og Jodie Foster har hovedrollene. Filmen handler om jenta Samantha (Foster) som blir venn med den unge gutten Napoleon (Whitaker) og kjæleløven hans. Napoleon & Samantha på eventyr i villmarken markerte Fosters spillefilm-debut.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Elleve år gamle Napoleon bor sammen med bestefaren sin. Han og bestefaren adopterer en løve som heter Major når de tilfeldigvis møter en gammel klovn som ikke kan ta løven med seg til Europa. Den gamle løven har dårlige tenner og drikker bare melk. Når bestefaren til Napoleon dør av alderdom, ber Napoleon en ung student ved navn Danny om hjelp til å begrave bestefaren. Usikker på hans egen fremtid stikker Napoleon av med løven, en hane og hans aller beste venn Samantha i et forsøk på å finne Danny, som nå arbeider som geiter og er bosatt i fjellet, slik at Napoleon kan unngå å bli sendt til et barnehjem.

Underveis møter de to barna mange farer. Napoleon faller nesten ned fra en høy klippe, men Major klarer å trekke ham opp med et tau. De må krysse en elv som Major ikke liker, fordi de fleste katter er redde for vann. En puma forsøker å angripe Napoleons hane, men Major beseirer lett den mye mindre katten, og jager pumaen opp i et tre. Napoleon møter en sint svartbjørn som jager etter ham, men Major forsøker å beskytte barna.

Til slutt finner de hytta til Danny, og han tar dem inn med håp om å overbevise Napoleon om at barnehjem virkelig ikke er så ille. Danny etterlater barna hos en mann som heter Mark Pierson, og forsøker å finne familien til Samantha for å varsle dem om hvor Samantha er. Men der blir han arrestert, og anklaget for å ha kidnappet Danny og Samantha. Ved politi-stasjonen, ser Danny et fotografi av Mark, som tilfeldigvis var en farlig psykopat. Så Danny stikker av fra politiet, i ett forsøk på å redde Samantha og Danny.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata