My Oh My

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«My Oh My»
Singel med Slade
AlbumThe Amazing Kamikaze Syndrome
Utgitt11. november 1983
Innspilt1983
SjangerGlam rock
Lengde4:12
PlateselskapRCA
Låtskriver(e)Jim Lea, Noddy Holder
Produsent(er)John Punter
Plass i kronologi
«(And Now the Waltz) C'est La Vie»
(1983)
«My Oh My»
«Run Runaway»
(1984)

«My Oh My» er en power-ballade av det britiske rockebandet Slade, utgitt i 1983. Den er skrevet av Noddy Holder og Jim Lea og finnes på albumet The Amazing Kamikaze Syndrome, et album som kom i en omarbeidet utgave året etter i U.S.A. under tittelen Keep Your Hands Off My Power Supply.[1]

Låten kom ut på singel 11. november 1983.[2] Plateselskapet Epic gjorde et fremstøt på det amerikanske markedet etter at Quiet Riot hadde fått suksess med en coverversjon av Slade-låten «Cum On Feel the Noize» i 1983. «My Oh My» ga sammen med «Run Runaway» fra samme album Slade deres første listeplasseringer i USA.[1]

Sangen begynner med fin pianospilling av Lea, og Holder som synger. Etter tre vers kommer det en kort gitarsolo av Hill med vrengt gitar, og sangen blir hardere. Etter soloen har man allsang på to vers. Etter noen sekunders stillhet, kommer det igjen en lengre gitarsolo.

Ideen til sangen kom da Lea hørte Holder og Hill stemme gitarene sine. «Det minner meg på sekkepiper», sa Lea. «Jeg skrev melodien i hodet mitt for å overdøve lyden av strengene».[3]

Gitarist Dave Hill sa i et intervju i 1987 at han opprinnelig ikke likte ikke sangen, men at han endret totalt mening når han begynte å spille den og skulle reklamere den, og trodde at «My Oh My» var hans favorittsang:

Selv om jeg ikke likte «My Oh My» når jeg først hørte den, oppdaget jeg en viss magi og skjult kraft i den. Jeg vil si at «My Oh My» er min favoritt til dags dato.

Dave Hill

En swing-versjon av sangen kom ut i 1985, som B-side til «Do You Believe in Miracles?», og på Crackers: The Christmas Party Album.

«My Oh My» er med på samlealbumet Wall of Hits fra 1991.

I Norge kom sangen på 1.-plass på VG-lista, og holdt seg på lista i 13 uker. Dette er Slades nest høyeste plassering i Norge (etter «Far Far Away»).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
«Break My Stride» med Matthew Wilder
Nummer 1 på VG-lista
(Uke 9–12 1984)
Neste mottaker:
«Girls Just Want to Have Fun» med Cyndi Lauper