Movimento Sociale Italiano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Movimento Sociale Italiano («Den italienske sosiale bevegelse», MSI) var et nyfascistisk parti grunnlagt i Italia i 1946 etter annen verdenskrig av tilhengere av Benito Mussolini. Selve partiets logo fram til 1972 representerte en flamme som svevde over en svart kiste med tre bokstaver M.S.I. Det skal derfor bli hevdet av noen at flammen som svever over Mussolinis grav og M.S.I. betyr egentlig: Mussolini Sei Immortale (Mussolini er udødelig). Logoen ble endret i 1972.

M.S.I. ble i 1994 avløst av det noe mer moderate Alleanza Nazionale, et parti som etter hvert ble det tredje største i det italienske parlamentet. Dette partiet ble i 2009 igjen en del av det nye partiet Il Popolo della Libertà, under ledelse av Silvio Berlusconi.

Gianfranco Fini var partiets siste president, og hører til de mest prominente tidligere medlemmer av Movimento Sociale Italiano; han ble senere Italias utenriksminister og visestatsminister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Flag of Italy.svgDenne Italia- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.