Motorsagmassakren (2003)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Motorsagmassakren
orig. The Texas Chainsaw Massacre
Generell informasjon
Sjangerskrekkfilm
Utgivelsesår17. oktober 2003
Prod.landUSAs flagg
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseNorges flagg 18 år (Norge)
Bak kamera
RegiMarcus Nispel
ProdusentMichael Bay
Mike Fleiss
ManusforfatterScott Kosar
MusikkSteve Jablonsky
Foran kamera
MedvirkendeJessica Biel
Andrew Bryniarski
Jonathan Tucker
Erica Leerhsen
Mike Vogel
Eric Balfour
R. Lee Ermey
Annen informasjon
BudsjettUSD 9 500 000
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Motorsagmassakren (The Texas Chainsaw Massacre) er en amerikansk skrekkfilm fra 2003 og nyinnspilling av originalen fra 1974.

Regissør var Marcus Nispel, og manus ble skrevet av Scott Kosar. Hovedrollene ble blant annet spilt av Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen, Mike Vogel, Eric Balfour og R. Lee Ermey. Handlingen går ut på at en vennegjeng reiser gjennom Texas, og underveis møter de Leatherface og hans familie. Filmen er en ny-innspilling av Tobe Hooper sin film fra 1974 med det samme navnet. Dette var den femte filmen i film-serien om The Texas Chainsaw Massacre. Filmen ble sluppet i USA den 17. oktover 2003. Den neste filmen i serien ble sluppet i 2006, med tittelen The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den 18. august 1973 reiser fem unge voksne - Erin, hennes kjæreste Kemper og vennene deres Morgan, Andy og Pepper - på vei til en konsert med Lynyrd Skynyrd, etter å ha reist til Mexico for å kjøpe marihuana. På vei gjennom Texas plukker gruppen opp en sterkt traumatisert haiker. De forsøker å snakke med haikeren som snakker usammenhengende før han tar frem en revolver og skyter seg selv i munnen. Gjengen forsøker å kontakte lokalt politi, og de møter en kvinne ved navn Luda Mae som forteller dem at de kan snakke med lensmann Hoyt.

Erin og Kemper går gjennom en mørk skog for å finne hjemmet til lensmannen. Men Morgan, Andy og Pepper blir værende sammen med en ung mann de møter som kaller seg Jedidiah. Kemper blir snart drept med en slegge av Thomas Hewitt, også kjent som "Leatherface" som deretter drar kroppen hennes ned i en kjeller for å lage seg en ny maske av menneske-hud. Deretter forsøker Leatherface å gå til angrep på resten av gjengen. Erin forsøker å komme seg unna i en skog, med Leatherface på slep som ønsker å drepe henne med en motorsag.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata