Mogwai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mogwai
Mogwailive.jpg
Mogwai på scenen i 2007
Sjanger Post-rock
Aktive år1995 -
PlateselskapChemikal Underground
Matador Records
Play It Again Sam
Rock Action Records
Nettstedmogwai.co.uk
IMDbIMDb
Medlemmer
Stuart Braithwaite
Dominic Aitchison
Martin Bulloch
John Cummings
Barry Burns
Tidligere medlemmer
Brendan O'Hare
Logo
Mogwais logo

Mogwai er et skotsk postrockband fra Glasgow.

Stuart Braithwaite og Dominic Actchinson dannet bandet sammen med Martin Bulloch i 1995. De to første hadde da kjent hverandre noen år, og da de traff Bulloch som spilte trommer, dannet de et band. Bandet spilte noen konserter, før John Cummings ble med. De begynte så å spille inn platen Young Team. Med seg på denne innspillingen hadde de også Brendan O'Hare, kjent fra bandet Teenage Fanclub. Han ble aldri et fast medlem i bandet, og var bare med på denne platen. Barry Burns ble ikke med i bandet før de skulle spille inn den tredje platen, Come On And Die Young'.

Mogwai har blitt et av de mest innflytelsesrike og kjente postrock-bandene. De komponerer lange instrumentale gitarbaserte stykker i postrock-tradisjonen, vanligvis variasjoner over et enkelt tema, og de er kjent for dynamisk kontrast, melodiske bassriff, og sin særegne bruk av distortion og effektpedaler.

Stilen har blitt påvirket av band som The Dirty Three, Joy Division, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, King Crimson, og postrock-pionerene Slint og Tortoise.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]