Mnesarchaea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mnesarchaea
Mnesarchaea loxoscia
Nomenklatur
Mnesarchaea
Meyrick, 1911
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenSommerfugler
FamilieMnesarchaeidae
Økologi
Antall arter: 15
Habitat: terrestrisk, i tørre skog- og buskmarkområder
Utbredelse: Australia
Inndelt i

Mnesarchaea er en slekt av primitive sommerfugler som bare finnes på New Zealand. Slekten blir regnet som en familie og overfamilie for seg selv, som er søstergruppen til den vidt utbredte overfamilien rotetere (Hepialoidea). I motsetning til disse har voksne Mnesarchaea fullt utviklede og funksjonelle munndeler. Det er beskrevet sju arter, i tillegg er det kjent omtrent like mange som foreløpig ikke er formelt beskrevet.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små møll (én art har forvingelengde 3,5 mm), brokete farget i brunt, svart, gult og hvitt. Hodet og kroppen er tett og fint, nedliggende behåret. Fasettøynene er middels store, runde og utstående. Antennene er nokså lange og tynne, perlekjede-formede. Vingene er temmelig smale og tilspissede, med lange hårfrynser langs ytterkanten av forvingen og bakkanten av bakvingen. Forvingene er brokete farget med flekker og tverrbånd, bakvingene ensfarget mørkegrå.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Larvene lever i silkekledte gallerier mellom levermoser og i strølaget. De voksne møllene flyr om dagen og tar næring til seg, i motsetning til søstergruppen Hepialoidea.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

I tillegg er det kjent ca. 7 hittil ubeskrevne arter

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]