Minute Maid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Minute Maid
Minute Maid
FabrikantThe Coca-Cola Company
Introdusert1945; 73 år siden (1945)

Appelsinjuice
Minute Maid Park

Minute Maid er et amerikansk merke for juiceprodukter som også har etablert seg i Norge. Selskapet har eksistert siden 1946 og har hovedkontor i Houston, Texas og har 2600 ansatte. The Coca-Cola Company overtok aksjemajoriteten i firmaet i 1960.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det opprinnelige produktet var dypfryst juicekonsentrat som skulle leveres til den amerikanske hæren under andre verdenskrig, men krigen sluttet før produksjonen kom i gang. Man valgte da å prøve å lansere produktet på det sivile marked, og etter kort tid og nesten uten reklame tok salget av. Det viste seg at forbrukerne i USA satte pris på muligheten til å kjøpe appelsinjuice langt fra der hvor det vokser appelsiner. Etter hvert er appelsinjuice blitt vanlig på alle frokostbord og leveres av en rekke produsenter.

Minute Maid Park[rediger | rediger kilde]

Selskapet har kjøpt rettighetene til navnet på Houston Astros baseballteam sin hjemmebane, den tidligere Enron Field og Astros Field, som nå er døpt til Minute Maid Park. Prisen var over 100 millioner dollar for 28 år. Dette kunne skje fordi Astros hadde kjøpt tilbake rettighetene til navnet fra det konkursrammede selskapet Enron. Når hjemmelaget vinner eller får en home run, fylles en reklametavle på banen med appelsiner. Banen kan også brukes til å spille vanlig fotball, amerikansk fotball og rugby.

Produkter i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge finnes det to varianter av Minute Maid, begge kommer på 0,33 liters pantbare plastflasker:

  • Minute Maid appelsin
  • Minute Maid Pink Grapefruit juice

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]