Minotenk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Daglig leder i Minotenk, Linda Noor, under en debatt på Cosmopolite i 2015.

Minotenk er en minoritetspolitisk tenketank, etablert våren 2010 etter initiativ av Abid Raja.[1][2][3]

Minotenk arbeider med problemstillinger og utfordringer som angår minoriteter i Norge. De har særlig satset på såkalte «dialogmøter», der man har forsøkt å engasjere til debatt på tvers av tradisjonelle skillelinjer innad i og på tvers av minoritetsgrupper i Norge. Ifølge egne nettsider ønsker organisasjonen å «fremme et inkluderende pluralistisk samfunn».[4] Styreleder i Minotenk er Navjot Kaur Sandhu, og daglig leder er Linda Noor.[5]

I 2014 utga Minotenk boken iLove av Ellen Reiss.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vil bekjempe radikal islam med tenketank»; NTB 25.2.2010. Sitat: «Abid Raja (V) søker om nesten 6 millioner kroner for å starte en ny tenketank om innvandrere. Et av målene er å bekjempe radikal islam. Den tidligere advokaten, som nå er nemndsleder i Utlendingsnemnda, har nå tatt initiativ til en splitter ny tenketank for minoritetsspørsmål.»
  2. ^ «Delt Fritt Ord-pris»; Morgenbladet, 26.3.2010. Sitat: «Den høythengende Fritt ord-prisen for 2010 er tildelt medisinstudenten Bushra Ishaq og Venstre-politikeren Abid Raja. […] Raja har «vært en energisk debattant i en konfliktfylt tid», sier juryen. Raja har arrangert dialogmøter i Oslo, og har nettopp etablert Minotenk, en minoritetspolitisk tenketank. Prisen deles ut 10. mai»
  3. ^ «Å tenke i tanker»; Dagsavisen 22.2.2014: Sitat: «En tankesmie eller tenketank (fra engelsk: «think tank») er en forskningsinstitutt eller annen organisasjon som gir råd og ideer om politikk, næringsliv eller militære spørsmål. […] Norske eksempler er Civita, liberal tankesmie etablert i 2004, Manifest senter for samfunnsanalyse, sosialistisk tankesmie etablert i 2009, Minotenk, minoritetspolitisk tankesmie etablert i 2009 (sic!) og Res Publica, rødgrønn tankesmie etablert i 2006. »
  4. ^ "Om oss", lest 3. september 2014
  5. ^ «Lindas valg»; Aftenposten, 2. mars 2013. Portrettintervju. Sitat: «Feministen Linda Alzaghari fant seg selv i islam. Nå oppfordrer hun andre muslimske kvinner til kvinnekamp.»
  6. ^ Boklansering: iLove - Identitet og kjærlighet Arkivert 10. august 2014 hos Wayback Machine.; imdi.no, 15.1.2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

minotenk.no