Mike og Dave trenger damer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mike og Dave trenger damer
orig. Mike and Dave Need Wedding Dates
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJake Szymanski
ProdusentPeter Chernin
Jonathan Levine
David Ready
Jenno Topping
ManusforfatterAndrew J. Cohen
Brendan O'Brien
Foran kamera
MedvirkendeAdam DeVine
Zac Efron
Anna Kendrick
Aubrey Plaza
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Mike og Dave trenger damer (originaltittel Mike and Dave Need Wedding Dates) er en amerikansk komedie fra 2016. Filmen er regissert av Jake Szymanski, skrevet av Andrew J. Cohen og Brendan O'Brien. Adam DeVine og Zac Efron spiller tittelrollene som Mike og Dave, to brødre som kjøper personlige reklamer for å finne hver sin date til et bryllup.

Filmen hadde kino-première i Norge sommeren 2016.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brødrene Mike og Dave Stangle er to brennevin-selgere hvis forskjellige krumspring ødelegger mange av familiens sammenkomster. Når deres yngre søster Jeanies bryllup på Hawaii nærmer seg, forteller foreldrene dem at de må ta med seg hvert sitt stevnemøte til bryllupet - i håp om å holde brødrene unna trøbbel. Mike og Dave legger ut en annonse for å finne passende stevnemøter på nettsiden Craigslist. Annonsen går snart viralt, og brødrene får muligheten til å komme på et talkshow - hvor de får større oppmerksomhet.

I mellomtiden er Tatiana og Alice to unge fest-glade kvinner som nettopp har fått sparken fra servitør-jobbene deres. Etter å ha sett brødrenes opptreden på TV, bestemmer Tatiana seg for at denne gratis turen til Hawaii er akkurat den ferien de trenger nå. Når brødrene sitter ved en pub, kaster Tatiana seg – for å få oppmerksomheten deres – foran en bil i bevegelse rett utenfor puben. Etter at kvinnene lar brødrene tro at Mike reddet livet til Tatiana, går de på stevnemøte sammen. Tatiana, som utgir seg for å være lærer, flørter med Mike - men har ingen intensjoner om å ha sex med ham.

Alice, som utgir seg for å være en hedgefond-forvalter, tror å ha sex med Dave er akkurat det hun trenger for å komme over hennes tidligere forlovede - som nylig forlot henne ved alteret. Brødrene tror at familien deres vil like kvinnene, og de inviterer kvinnene til Hawaii. På Hawaii sjarmerer Tatiana og Alice hele Stangle-familien. Dave utvikler snart romantiske følelser for Alice - samtidig som Mike og hans bifile kusine Terry, begynner å konkurrere om Tatianas oppmerksomhet.

De to kvinnene overbeviser Jeanie og forloveden hennes, Eric, om å reise en tur med ATV gjennom fjellene. Alice og Tatiana viser seg frem, og utfører forskjellige triks på ATV-ene sine. Mike forsøker å gjøre det samme trikset, men ender opp med å krasje inn i Jeanie - som deretter får store blåmerker i ansiktet hennes. Men brødrene oppdager etter hvert hvorfor Tatiana og Alice egentlig ønsket å være med, bare for å få en gratis ferie. Dette fører også til problemer mellom Jeanie og Eric, og de bestemmer seg for å avlyse hele bryllupet - kort tid før seremonien egentlig skulle avholdes.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]