Mike Hudock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mike Hudock
Nr. 52, 54
Posisjon: Center (gridiron fotball)
Informasjon
Født: 29. august 1934
Fødested: Pittston
Død: 7. mai 2003 (68 år)
Karriereinformasjon
College: Miami (FL)
NFL Draft: 1956 / Runde: 11 / Pick 128
Laghistorie
Karrierestatistikk
Kamper     96
Spillerstatistikk på PFR
Spillerstatistikk på NFL.com

Michael Edward Hudock, Jr. (født 29. september 1934 i Pittston i Pennsylvania, død 7. mai 2003) var en center i amerikansk fotball. I college spilte han for University of Miami, hvor han først ble kjent på den nasjonale scenen. Han ble senere ett av de originale medlemmene av New York Titans i American Football League (AFL). Han spilte også amerikansk fotball i high school, for Tunkhannock Tigers, frem til han ble uteksaminert i 1952.

College[rediger | rediger kilde]

Hudock spilte som offensive lineman og linebacker og var en sophomore i 1954 da Miami Hurricanes endte sesongen rangert som #9 i landet, lagets første gang innen topp ti. Som senior gikk laget 8–1–1 og ble rangert som #6. hudock var også en honorable mention All-American. Han ble utnevnt til All-South førstelag to ganger og ble utvalgt til Chicago Charities College All-Star Game (en skade førte til at han ikke kunne spille). Han gikk først på University of Pittsburgh før han gikk til Miami.

Profesjonell karriere[rediger | rediger kilde]

Til tross for at han tidlig i karrieren var plaget av kneskader spilte Hudock en viktig rolle for New York Titans i de første sesongene av American Football League. Titans endret navn til New York Jets i 1963, og i 1965 spilte Hudock under Joe Namath i hans første år i ligaen. Miami Dolphins valgte ham i ekspansjonsdraftet i 1966, før han i 1967 valgte å pensjonere seg før han ble byttet til Kansas City Chiefs.

Han tok en stilling som assistenttrener for amerikansk fotball på en high school i Old Forge (PA), men returnerte til Chiefs for å spille ut sesongen etter at lagets startende center ble skadet.

Etter idretten[rediger | rediger kilde]

Etter idrettskarrieren ble Hudock politisjef i Tunkhannock Township i Wyoming County i Pennsylvania.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mrozinski, Josh (20. februar 2008). «Tunkhannock Twp. Police celebrates 30 years». Wyoming County Press-Examiner. Tunkhannock, Pennsylvania. Besøkt 21. september 2012.