Mick Quinn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mick Quinn
Født2. mai 1962[1]Rediger på Wikidata (62 år)
Liverpool
BeskjeftigelseFotballspiller, sportskommentator, hestetrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Michael «Micky» Quinn (født 2. mai 1962 i Liverpool) er en tidligere engelsk fotballspiller av irsk og italiensk avstamning. Han spilte midtspiss mesteparten av karrieren, og var kjent som en notorisk måljeger. Han var likevel minst like kjent for å være betydelig tyngre enn sine med- og motspillere. Da fotballkarrieren var over fikk han ny jobb som trener for løpshester. Han jobber også for radiostasjonen TalkSPORT, der han dekker hestesport og fotball.

Quinn begynte karrieren sin som lærling i Derby County, men gjorde seg ikke særlig bemerket. Han ble profesjonell da han i september 1979 skrev under for Wigan Athletic. Videre spilte han for Stockport County (19821984) og Oldham Athletic (19841986).

Quinn skrev under for Portsmouth i mars 1986, og endte sesongen som Pompeys toppscorer, til tross for at han satt to uker i fengsel for ulovlig kjøring med bil. Han hadde blitt tatt to ganger, etter å ha mistet førerkortet på grunn av fyllekjøring.

I juli 1989 ble Quinn solgt til Newcastle United for £650 000. Han scoret fire mål i debutkampen mot Leeds United, og avsluttet sesongen som toppscorer i andredivisjonen (nåværende Championship) med 34 ligamål.

Mick Quinn ble senere en stor suksess på Highfield Road for Coventry City, der han scoret 17 mål i sin første sesong. Han fortsatte å score jevnt og trutt neste sesong, men mistet plassen i laget da Coventry City kjøpte Dion Dublin. Quinn ble utlånt til Plymouth Argyle og Watford, uten nevneverdig suksess, og ble sluppet på free transfer etter 94-95-sesongen.

Etter at han forlot Coventry City, spilte Quinn en kort periode for den greske klubben PAOK Salonika. I 1996 søkte han på jobben som manager for Burnley, men da den gikk til Adrian Heath bestemte han seg for å gi seg med fotball, og konsentrere seg om løpshester i stedet. I 2001 ble han utestengt fra hestesport i 30 måneder, etter at RSPCA konkluderte med at tre hester han hadde ansvar for var utsatt for vanskjøtsel. Utestengelsen ble senere redusert til ett år.

Han ga i 2003 ut selvbiografien Who Ate All the Pies?.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, oppført som Micky Quinn, Transfermarkt spiller-ID 222530, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]