Michel Petrucciani

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Michel Petrucciani
Født28. desember 1962
Orange
Død6. januar 1999 (36 år)
New York
Gravlagt Père Lachaise
Beskjeftigelse Pianist, jazzmusiker, komponist
Nasjonalitet Frankrike

Michel Petrucciani (født 28. desember 1962, død 6. januar 1999) var en fransk jazzpianist som vakte stor oppsikt da han kom frem i starten av karrieren på grunn av sitt ytterst lyriske og rytmisk meget presise spill.

Michel Petrucciani kom fra en italiensk-fransk familie med et musikalsk bakgrunn. Michel ble født med Osteogenesis imperfecta, som er en genetisk sykdom som forårsaker benskjørhet og i hans tilfelle kortvoksthet. I tidlig alder ble han en entusiast av Duke Ellington og ønsket om å bli pianist som ham. Selv om han i mange år øvde og spilte som klassisk musikk , forble jazz hans hovedinteresse. Han ga sin første profesjonelle konsert da han var 13 år. På dette punktet av sitt liv var han fortsatt ganske skjør og måtte bæres til og fra pianoet. Ved fylte 18 var han en del av en vellykket trio. Han flyttet til USA i 1982, hvor han med hell oppfordret Charles Lloyd å gjenoppta avspillingen aktivt. I 1986 Petrucciani spilte han inn et livealbum med Wayne Shorter og Jim Hall. I 1994 ble han tildelt Légion d'honneur i Paris. Hans egen stil ble opprinnelig påvirket av Bill Evans, selv om noen sammenligne ham også med Keith Jarrett. Han blir ofte ansett for å være blant de beste jazzpianister. Michel Petrucciani døde like etter sin 36. fødselsdag fra en lungeinfeksjon. Han ble gravlagt i Le Père Lachaise i Paris.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.