Michael Frayn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Michael Frayn
Født 8. september 1933
Ektefelle Claire Tomalin
Utdannet ved Emmanuel College
Yrke Forfatter
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
England England
Språk Engelsk
Medlem av Royal Society of Literature, American Academy of Arts and Sciences
Utmerkelser Laurence Olivier Award, Emmy-prisen, Bollinger Everyman Wodehouse Prize, Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland
Periode 1962 -
Sjanger Drama og romaner
Debut The Tin Men (1965)

Michael Frayn (født 8. september 1933) er en engelsk dramatiker og forfatter.

Han er blant annet kjent for skuespillene København om fysikerne Niels Bohr og Werner Heisenberg, og senere Demokrati som handler om den tyske kansleren Willy Brandt og spionen Günter Guillaume som førte til førstnevntes fall. Stykket ble satt opp på Nationaltheatret i Norge høsten 2005. Demokrati hadde première i London i 2003 og var en stor suksess. Det ble spilt på det engelske nasjonalteateret og i Londons West End, samt på Betty Nansen Teatret i København og på Brooks Atkinson TheatreBroadway.

Hans romaner, som Towards the End of the Morning, Headlong og Spies, har også vært både kritiske som salgsmessige suksesser, noe som har gjort ham til en av en håndfull forfattere i engelsk språk som har lyktes både med drama og skjønnlitterær prosa. Hans verker fremmer ofte filosofiske spørsmål i en humoristisk sammenheng. Frayns hustru er Claire Tomalin, forfatter av biografier og er litteraturjournalist.

Priser og utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]