May Lis Ruus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
May Lis Ruus
Født22. februar 1968Rediger på Wikidata (52 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

May Lis Ruus (født 22. februar 1968) er en norsk forfatter fra Bergen i Hordaland. Hun er utdannet innen fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi, og har også gått på kunstskole. Hun arbeidet som webdesigner, grafisk designer og internettredaktør før hun ble forfatter.

Ruus kom i juni 2012 med romanserien Nattmannens datter. Her skriver hun om 1700-tallets Bergen. Hovedpersonen i serien vokser opp på byens tugt- og manufakturhus, og er datteren til byens nattmann. Serien er på 40 bøker, og siste bok kom ut i mars 2017.

Nattmannens datter er oversatt til polsk under tittelen Córka Hycla, og utgis i Polen fra 2018 av forlaget Edipresse Polska.

I mai 2018 utkom romanserien Papirslottet, med handling i Bergen og Alvøen i 1808. Serien er på 12 bøker. Papirslottet utgis som lydbok.

Hennes tredje serie, De fremmede, er en sesongbasert lydserie. Det historiske dramaet er basert på den sanne historien om emigrantskipet De Zee Ploeg som kom til Bergen i 1817. De fremmede er den første i Norge som er skrevet rett for lyd, uten å ha vært bok først. Den består av to sesonger med ti episoder i hver sesong. Den er produsert av Storytel Norge/Cappelen Damm, og utkom på Storytel 16. november 2020, med en episode hver uke frem til påske 2021.

Ruus har også bidratt med noveller til bøkene Julestemning (2016) og Sommerstemning (2017) for Cappelen Damm forlag, samt en artikkel i Nemis jubileumsblad (2017).

Tidløs er hennes fjerde romanserie, utgitt fra 30. oktober 2020. Det er et tidsreisedrama utgitt i sesonger, med 12 bøker i hver sesong, med en ny bok i handelen hver måned. Handlingen utspiller seg i Bergen på midten av 1500-tallet og i nåtid.

Alle bøkene utgis av NorskeSerier og forlaget Cappelen Damm.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]