Maurice Gibb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maurice Gibb
Maurice Gibb 2001.jpg
Født22. desember 1949
Douglas
Død12. januar 2003 (53 år)
Miami Beach
Far Hugh Gibb
Søsken Robin Gibb, Barry Gibb, Andy Gibb
Beskjeftigelse Sanger, komponist, sanger-låtskriver, musiker, plateprodusent
Nasjonalitet Australia, Storbritannia
Medlem av Bee Gees
Utmerkelser Kommandør i den britiske imperieorden, Order of the British Empire, Order of the British Empire

Maurice Ernest Gibb (født 22. desember 1949, død 12. januar 2003) var musiker, vokalist og låtskriver. Han ble født i DouglasMan av engelske foreldre. Maurice var 35 minutter yngre enn tvillingbroren Robin Gibb. Han er best kjent som medlem av the Bee Gees, sammen med brødrene Robin og Barry. Trioen startet i Australia, men deres største suksess kom da de flyttet tilbake til England i 1967, der de hadde bodd i mange år som barn og ungdommer.

Liv og arbeid[rediger | rediger kilde]

Gibb-brødrene ble født på Isle of Man, flyttet i 1955 til Manchester i England, siden til Australia der de bodde fra 1958 til 1967 da de flyttet til London. The Bee Gees platedebuterte med en singel i Australia i 1963. Mens Barry og Robin var hovedvokalister i bandet, koret Maurice og spilte tangentinstrumenter og bass. Alle brødrene skrev sanger. Da Maurice døde i 2003, fortsatte Robin som soloartist til han selv døde av kreft i 2012.

Gibb var kommandør av Order of the British Empire.

Tidlige år[rediger | rediger kilde]

Maurice Gibb i 1968.

Maurice Gibb vokste opp med familien sin i Chorlton-cum-Hardy i Manchester i England. I 1958 flyttet familien til Brisbane i Australia fordi foreldrene ville gi guttene et nytt miljø – de var på dette tidspunktet i ferd med å bli kriminelle. Familien bosatte seg i Cribb Island, en av de fattigste strøkene i byen. Området ble senere jevnet med jorden for å gi plass til Brisbane lufthavn.

Fornavnet Maurice uttales som det engelske Morris, ikke Mor-EESS som på fransk eller amerikansk.

Død[rediger | rediger kilde]

Om ettermiddagen 8. januar 2003 falt Maurice Gibb om med magesmerter og ble ført til Mount Sinai Medical Center i Miami. Der ble det fastslått at han hadde en blokkering i tarmen, og deler av magesekken og 80 prosent av tynntarmen ble operert vekk. Lørdag 11. januar falt han i koma og døde natt til søndag.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Melinda Bilyeu (2012). The Ultimate Biography of The Bee Gees - Tales of the Brothers Gibb (engelsk). Omnibus Press. s. 674-676. ISBN 978-1-78038-740-6.