Mathopen Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mathopen
Mathopen Idrettslag
Mathopen
Stiftet29. september 1965
LederMads Arild Eidem
Idrettsgren(er)Allidrett, badminton, fotball, håndball
HjemmebaneKongsmyren idrettsplass
ForbundNorges Idrettsforbund
LandNorge
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Bortedrakt

Mathopen Idrettslag (stiftet 29. september 1965) er et idrettslag i Laksevåg bydel i Bergen. Klubben har mer enn 600 medlemmer, og driver med allidrett, badminton, fotball og håndball. Med unntak av Haakonsvern, er idrettslaget den største organisasjonen i Mathopen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Primæraktivitetene var i begynnelsen fotball og turn. Senere kom ski og orientering på banen. Håndball kom først på 70-tallet, mens den svært populære idrettsskolen for barn kom på begynnelsen av 90-tallet. På 80-tallet var det ikke lenger behov for ski og orientering, så disse aktivitetene ble avsluttet. Senere har det også blitt til en aktivitetsgruppe (badminton). Mathopen Turn og Idrettsforening endret på 80-tallet navn til Mathopen IL.

Resultater[rediger | rediger kilde]

Enkelte lag og personer har gjennom tidene tatt et stort antall kretsmesterskap i respektive idretter. Fotballdommeren Terje Hauge, tidligere landslagsspiller i håndball Trond Førde Eriksen, landslagsaktuell i amerikansk fotball Eirik Johannesen, og Kine Brocks Strand, tidligere i Tertnes Håndball Elite har alle vært i Mathopens miljø. Mathopen IL har også medlemmer som ved sin breddeinnsats har representert ute, bl.a. Gunn Halvorsen Knudsen, under OL i Montreal 1976.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Fotballbanen[rediger | rediger kilde]

Ved god gammeldags dugnadsånd fikk en etablert Kongsmyrbanen med grusdekke. Øvrige lokaler i nærmiljøet ble benyttet for innetrening, både gymsalen på Mathopen skole, og idrettsanlegget på Haakonsvern. I dag har Mathopen IL fotballbane med kunstgressdekke. Banen stod klar til 40-årsjubileumet i 2005.

MIL-huset[rediger | rediger kilde]

På 1980-tallet klarte driftige sjeler å etablere et klubbhus kalt MIL-huset. Det hadde garderober for fotballen i første etasje og ellers nødvendige bekvemmeligheter i hovedetasjen. Dette ble samlingsstedet for idretten i Mathopen.

Idrettshallen[rediger | rediger kilde]

Håndball-lagene måtte reise ut av Mathopen, til nær og fjerntliggende haller for å få trent. Med MIL-huset på plass ble tankene videreført om en egen idrettshall. Idrettshall kom i rekordfart etter stor innsats på 90-tallet. Den nye storstuen MIL-hallen ble tatt i bruk etter den største innvielsesfesten i Mathopen noensinne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]