Master (tamilsk film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Master
Generell informasjon
GenreActionthriller
Utgivelsesår2021
NasjonalitetIndia
SpråkTamilsk
Bak kamera
RegiLokesh Kanagaraj Rediger dette på Wikidata
MusikkAnirudh Ravichander Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)13. januar 2021
Eksterne lenker

Master er en indisk tamilsk actionfilm regissert av Lokesh Kanagaraj, som også skrev manuset sammen med Rathna Kumar og Pon Parthiban. Rollene blir spilt av Vijay og Vijay Sethupathi, med Malavika Mohanan, Arjun Das, Andrea Jeremiah og Shanthanu Bhagyaraj i biroller. Filmen handler om den alkoholiserte professoren J. D. (Vijay) som tar en tre måneders jobb i etungdomshjem som blir styrt av Bhavani (Sethupathi).

Filmprosjektet ble lansert i august 2019, filmingen startet i oktober 2019 og ble ferdig i februar 2020. Det ble filmet i Delhi, Chennai og Karnataka. Musikken ble komponert av Anirudh Ravichander, mens kinematografien og redigeringen ble foretatt av henholdsvis Sathyan Sooryan og Philomin Raj. en offisielle tittelen Master ble lansert den 31. desember 2019.

Master var egentlig planlagt for kinopremieren på 9. april 2020, men ble utsatt på grunn av koronaviruspandemien i India. Filmskaperne ventet på en kinopremiere, heller enn å vise filmen i en strømmetjeneste. Etter å bli utsatt for flere måneder, kom filmen ut den 13. januar 2021, en dag før Pongal. Filmen fikk en blandet respons av kritikk.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I Nagercoil i Kanyakumari-distriket i 2002, blir den 17 år gamle Bhavani vitne til at hele familien hans blir myrdet av farens rivaler. Bhavani blir også tvunget til å ta skylden. Han blir fengslet i en anstalt for kriminelle ungdommer, hvor han blir torturert og plaget nådeløst. Som en konsekvens utvikler han en hensynsløs og frekk persona. Flere år senere rømmer Bhavani fra området, og begynner som kriminell. Etter hvert blir han en fryktet gangster, men unngår straff ved å tvinge andre innsatte kriminelle til å ta skylden for hans forbrytelser. Han skaper et enormt imperium for seg selv. Han vokser til samme nivå som farens tidligere rivaler, og dreper dem til slutt.

I Chennai i 2019, John Durairaj eller J.D. som han også blir kalt, en universitetslektor godt likt av de fleste studentene sine. Men han sliter også med alkoholisme og møter bitter motvilje fra en rekke andre ansatte. Bare Charu, en ny-ansatt foreleser ved samme høyskole, får medfølelse med ham. J.D. får deretter i oppgave å undervise i tre måneder ved en anstalt for ungdomsforbrytere. J.D. inntar motvillig hans nye stilling, men blir advart av fengselet om det voldsomme rusmisbruket og volden. Men J.D. legger ikke merke til noe av dette.

To brødre, Sabari og Manikandan, tilstår et mord utført av Bhavani. Men Bhavani dreper dem, og kroppene deres blir oppdaget dagen etter hengende fra taket i et klasserom ved fengselet. J.D. blir arrestert for disse mordene. Etter å ha sluttet å drikke, får J.D. sakte kontroll over institusjonen og forsøker å reformere de innsatte. Men hans handlinger motarbeides av Das, en eldre innsatt. Med støtte fra en ung innsatt, Undiyal, avdekker J.D. forbrytelser ved fengselet. J.D. oppdager at Bhavani regelmessig får de innsatte til å ta skylden for sine egne forbrytelser.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Joseph Vijay en professor som får i oppdrag å hjelpe kriminelle ungdommer ved en anstalt.
  • Vijay Sethupathi som Bhavani. En notorisk gangster, beryktet for hans hensynsløse kriminelle handlinger.
  • Malavika Mohanan som Charulatha "Charu" Prasad. En nylig ansatt ved samme universitet som J.D.
  • Arjun Das som Das. En alliert av Bhavani, ansvarlig for innførsel av illegale rusmidler og alkohol ved ungdomsanstalten. Han slår seg senere sammen med J.D. i hans kamp mot Bhavani.
  • Shanthanu Bhagyaraj som Bhargav. En student ved J.D.'s universitet.
  • Andrea Jeremiah som Vaanathi. Bestevennen til J.D.
  • Azhagam Perumal som rektor Ambaiya Samuel ved skolen J.D. var ansatt ved.
  • Kulappulli Leela som kokk ved fengslet for kriminelle ungdommer.
  • Arun Alexander som Essaki, en av Bhavani's fiender.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Manjula (13. januar 2021). «Vijay's Master Gets Great Opening Despite Mixed Reviews». The Hans India (engelsk). Arkivert fra originalen 13. januar 2021. Besøkt 27. januar 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]