Mariaholm kurs- og konferansesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mariaholm kurs- og konferansesenter
Mariaholm kurs og konferansesenter i Østfold.jpg
LandNorge Norge

Mariaholm kurs- og konferansesenter
59°40′33″N 11°13′04″Ø

Mariaholm kurs- og konferansesenter er et skole- og konferansesenter ved Øyeren i Indre Østfold som eies og drives av Oslo katolske bispedømme (OKB). Adressen til senteret er Stegenveien 1143, 1821 Spydeberg.

Anlegget ble bygget mot slutten av 1960-årene, og er primært et leir- og møtested for Den katolske kirke, men leies også ut til andre brukere. Mariaholm fylte 50 år i 2019 og i forbindelse med et møte i pastoralrådet i OKB ble det markert at det var 50 års jubileum for at den katolske kirken fikk bygge et kapell og kurs- og konferansesenter på den tidligere Holmen gård.

Senteret består av en hovedbygning over fire plan med konferanserom, grupperom, peisestuer med mer, to bygninger med tilsammen 36 soverom samt Mariaholm kapell. I 2013 ble senteret renovert og noe utvidet, med økonomisk støtte fra det tyske Bonifatiuswerk.

Siden 1985 har det vært årlig valfart til Mariaholm, med vandring fra Mariakirken i Askim til kurssenteret, en tur på omkring 20 kilometer. Denne er knyttet til festen for Jomfru Marias opptagelse i himmelen 15. august, og man hedrer spesielt Enebakkmadonnaen.

På Mariaholm står det en byste av den polske presten Jerzy Popiełuszko, som ble drept under tortur av det polske politiet 19. oktober 1984, og valfarten holdes også til minne om ham.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]