Maldiskusjon:Infoboks videospill

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Enspiller» og «flerspiller» eller «en-spiller» og «fler-spiller»?[rediger kilde]

Etter alt jeg vet om norsk å dømme, så er det utvilsomt mest korrekt å skrive «enspiller» og «flerspiller». Men jeg ville ta dette opp ettersom jeg ser at noen veksler litt mellom de forskjellige stavelsene i raden for Moduser. Kan noen bekrefte at dette er korrekt, slik at det blir mindre arbeid med å rette opp i hva som er feil på et senere tidspunkt? Takk. –JonasRH 27. jan 2006 kl.17:48 (UTC)

Som de fleste andre i Norge bruker jeg vanligvis uttrykkene Singleplayer og Multiplayer når jeg snakker om dette...Nå er det jeg som har satt inn de fleste dataspillmalene vi har, og brukte en av de to andre eksemplene, Quake II, som utgangspunkt for hvordan det skal gjøres. Det er nok fordi det står en-spiller der (skjønt også flerspiller...) at jeg har valgt det uttrykket, ellers er jeg vanligvis mer komfortabel uten bindestreker...som i tilfellet dataspillartikkel :D. Google støtter også teorien din. Jeg kan sette i gang med å rette alle artiklene med det samme, det er ikke så mange. Ornilnas 29. jan 2006 kl. 12:26 (UTC)
Google hjelper en sjelden med norsk grammatikk! Husk at det bare er en teori, så man skulle kanskje hatt en bekreftelse fra høyere hold først. Men nå er jeg igjen ganske sikker på at du nå forandrer det til det bedre. Takk skal du ha, og fortsett gjerne det gode arbeidet med dataspillartikler på Wikipedia. :)  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 29. jan 2006 kl.11:37 (UTC)

«Europa» versus «Norge»[rediger kilde]

Vi bør også bestemme oss for om vi skal sette «Europa» eller «Norge» i parentesen til utgivelsesdatoer, utgivere (og evt. aldersgrenser). Vanligvis er det meste felles for europeiske land, tror jeg, men jeg vet ikke om spill f.eks. lanseres senere i andre deler av Europa. Jeg mener å ha lest at dette er tilfellet for norske lanseringer også, av og til (grunnen til at Gamer.no opprettet en avdeling for utgivelsesdatoer)? I Polen oversettes jo f.eks. dataspill. Medfører dette en senere utgivelsesdato? I så fall er det litt risikabelt/misvisende å skrive «Europa» i parantes når vi ikke er sikre. Men jeg er litt usikker her.  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 29. jan 2006 kl.12:23 (UTC)

Der jeg har skrevet Europa har jeg nok brukt engelsk WP som kilde. Der skriver de ofte europeisk utgivelsesdato som en samlet dato. Dette stemmer sikkert ikke for alle land i Europa (og gjerne ikke for Norge), og finner man en dato man vet spillet ble utgitt på i Norge, bør man selvsagt velge denne, og bytte ut Europa med Norge. Men inntil vi finner den datoen, er de eneste andre alternativene å ikke geografisk plassere datoen, eller å ikke inkludere noen dato i det hele tatt. Selv mener jeg europeisk utgivelsesdato ihvertfall vil gi en pekepinn, samtidig som lesere ser at det ikke eksplisitt er den norske datoen som står. Ornilnas 29. jan 2006 kl.13:30 (UTC)
Helt enig. Men hva med World of Warcraft? Spillet fikk så mye oppmerksomhet etter den amerikanske lanseringen at jeg tror det ble bygd opp til en felles europeisk dato, nemlig 11. februar 2004. Det var egentlig utgangspunktet for spørsmålet mitt. Enten burde man markere at den europeiske datoen også gjelder Norge, eller så burde man bare skrive «Norge» og gjette at folk ikke er interessert i utgivelsesdatoen for andre europeiske land. Men å opplyse om tre datoer blir nok bare overflødig. For min del er det mest interessante når spillet først ble utgitt, og når spillet ble utgitt i Norge. Et alternativ til å skrive «Norge» i parentes er å skrive «Europa/Norge». Hmm, frustrerende flisespikkeri dette her, men greit å ha standarder. :)  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 29. jan 2006 kl.12:44 (UTC)
Tja, det er jo en interessant situasjon. Men det vil kanskje bli litt uklart at det menes en felleseuropeisk dato de gangene både Europa og Norge nevnes, mens det bare er en pekepinn de gangene bare Europa er med. Da kan det heller stå i selve artikkelen når det utgitt de forskjellige steder. I infoboksen er jeg enig i at det bare bør stå opprinnelig og norsk dato (evt. europeisk om det er den beste informasjonen vi har). Ornilnas 29. jan 2006 kl.13:52 (UTC)

Ikke brukte rader[rediger kilde]

På en: ser jeg at rader som ikke er fylt ut, ikke er å se i artikkelen. Det gjelder ikke på denne norske malen. Jeg kan ikke se noen forskjeller i selve artiklene - kan vår mal endres slik at radene ikke vises når jeg ikke fyller inn noen tegn etter =-tegnet i redigeringsvinduet? For eksempel er det ofte vanskelig å skrive noe i Spillmotor-feltet. Ornilnas 29. jan 2006 kl.17:21 (UTC)

Ja, det burde fungert slik her også. Men malene er tilsynelatende lagt opp litt forskjellig, skjønt jeg ikke klarer helt å se hvordan jeg kan modifisere den norske til å fungere som den engelske. Egentlig burde vi gått nøye gjennom malen før vi begynte å legge den inn i artiklene, ettersom noen forandringer kan være vanskelige å gjøre nå uten at det medfører mye arbeid. Egentlig ville jeg bare kopiert den engelske og fornorsket den. Men jeg tror ikke det du nevner skal være så vanskelig dog. Vi får vente på uttalelse fra noen som kan det. :-)
Jeg modifiserte malen litt, forresten. Ble det bedre nå, eller hva? Angående fjerning av kolon så er det muligens litt radikalt, men jeg synes det er bedre så lenge vi har farger som skylder kolonnene fra hverandre (i motsetning til f.eks. Mal:Infoboks film).  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 29. jan 2006 kl.16:34 (UTC)
Kan ikke si jeg ser de helt store forskjellene, men den ser helt fin ut :) .
For øvrig kan jeg gjerne endre alle artiklene inneholdende malen, om forbedrende forandringer skulle gjøre det nødvendig. Jeg forventet vel egentlig bare at den var en norsk versjon av den engelske, og at det skulle være godt nok. Jeg kan vente litt med å legge den inn fremover, og heller forbedre artikler uten malen, i tilfelle noen vil ordne opp i den. Ornilnas 29. januar 2006 kl. 17.46
Jeg fixa malen slik at den ikke viser udefinerte felter i artiklene. Hvis noen ønsker flere rader må de bare si ifra, evt fixe selv (det er ikke spes. vanskelig). Man trenger ikke oppdatere eksisterende artikler om man legger til en ny rad, siden den nye raden rett og slett ikke vil vises likevel i de gamle artiklene, da den er udefinert:) OPus- (Disk.|Bidrag) 15. mar 2006 kl.06:33 (UTC)

«Utgitt» eller «Utgivelsesdato(er)»[rediger kilde]

Denne malen brukes også når det er snakk om spill som ikke er utgitt enda, og om spill som kanskje er utgitt til én konsoll, eller ett land, men ikke alle. Derfor blir det misvisende å alltid skrive «Utgitt». Jeg endret derfor dette til «Utgivelsesdato(er)». Nå ser jeg imidlertid at dette blir den lengste raden, og gjør et godt innhugg i plassen til selve informasjonen i praksis. Har noen et forslag til et kortere ord, kanskje? Eller kanskje vi skal dele det opp i to linjer, med bindestrek? Ornilnas 6. mai 2006 kl.11:51 (UTC)

Endret til «Utgivelse». Ornilnas 17. mai 2006 kl.15:19 (UTC)

Flyttet og oversettelse[rediger kilde]

Flyttet den til det mer generelle videospill. Jeg oversatte også to parametre som ikke var tatt: side (align) og bredde (width). Disse var ikke i parameterlisten på siden så jeg tror ikke noen artikler ble berørt. Tenkte å nevne det likevel for sikkerhets skyld. Zaarin 12. jul 2007 kl. 09:26 (CEST)

Sorterte parametrene alfabetisk og reparerte malen.[rediger kilde]

Malen var ødelagt. Den viste ikke illustrasjoner fordi den bare var halveis oversatt. Parameteren {{image}} var oversatt fra engelsk til {{illustrasjon}}, men der hvor den ble brukt var det glemt å oversette {{image}}. Hverken {{illustrasjon}} eller {{tekst}} parameteren var ikke listet blant parametrene i dokumentasjonen, derfor var {{tekst}} trolig ikke benyttet på noen sider. {{bildetekst}} er et mye mer beskrivene navn, slik at jeg endret det derfor til det. Men Bruker:Deadman tilbakestiller bare endringen.--Havarn 31. jul 2007 kl. 02:44 (CEST)

Det er ikke noe poeng i å ha bildeparametre. Ufrie bilder er ikke tillatt på norsk wikipedia. Deadman 31. jul 2007 kl. 02:46 (CEST)
Malen brukes også på frie spill... Der er det et STORT poeng å ha bilder. --Havarn 31. jul 2007 kl. 02:48 (CEST)
Det er snakk om ufrie bilder her, ikke ufrie spill. Se Wikipedia:Retningslinjer for billedbruk. Deadman 31. jul 2007 kl. 02:51 (CEST)
Bildene er frie. Slutt å vandaliser. Se for eksempel denne: Warsow. --Havarn 31. jul 2007 kl. 02:53 (CEST)

Bildet er markert med en slettemal. Dvs. ufritt bilde. Jeg vandaliserer ikke. Deadman 31. jul 2007 kl. 02:57 (CEST)

Hvilket bilde er det du snakker om? Jeg snakker om frie bilder, som det er lov å bruke her:
Se her for eksempel:(en) :Category:Lincity – galleri av bilder, video eller lyd på Commons(en) War§ow – galleri av bilder, video eller lyd på Commons--Havarn 31. jul 2007 kl. 02:59 (CEST)
Alle bildene er ufrie. Spør Cnyborg om du ikke tror meg. Deadman 31. jul 2007 kl. 03:03 (CEST)
Nei, det stemmer ikke. Hvis Cnyborg sier det, så tar han feil.--Havarn 31. jul 2007 kl. 03:06 (CEST)

En administrator på commons tar nok ikke feil. Deadman 31. jul 2007 kl. 03:07 (CEST)

Jeg tviler dessuten på at Cnyborg sier det du sier at han har sagt. Ingen mennesker er allvitende. --Havarn 31. jul 2007 kl. 03:20 (CEST)
Litt usikker på hva dere egentlig krangler om, men jeg endret på malen nå. Bilder skal fungere nå om det var det som var problemet. Om 99% av bildene er ufrie er uvesentlig. GoogleMe 31. jul 2007 kl. 03:31 (CEST)
Flott , jeg reagerte kanskje litt for mye på å bli kalt en vandal (i historikk-kommentarene), beklager om det gikk over fra diskusjon til krangel. --Havarn 31. jul 2007 kl. 03:41 (CEST)
Mulig du ikke liker dette, siden det gikk ut over det ene bildet som var brukt, men jeg endret malen til det som er standard på de andre infoboks-malene. Nå er det kun mulig å ha ett bilde i illustrasjons-paramteret i infoboksen. Jeg synes hvert fall det blir enklere på denne måten, veit ikke helt hva du synes..? Fant en alternativ måte til å ha begge bildene der. Det er logoen til spillet, og ikke selskapet ikke sant? GoogleMe 31. jul 2007 kl. 04:01 (CEST)
Generelt synes jeg det er greit å overlate wikilenking til brukeren. Et kompromiss kan være å opprette en bildebredde-parameter, slik at brukeren ihvertfall kan sette bredden på bildet selv. Jeg synes dessuten at det er greit å ha en logo-parameter som vises rett før skjermskudd, dersom logo brukes. På Warsow-artikkelen var det logoen til spillet som skulle vises ja. Det så bra ut slik du har gjort det nå. Flott! --Havarn 31. jul 2007 kl. 04:17 (CEST)
Det er mulig å sette bildebredden med parameteren {{{imagesize}}}. Vet ikke om denne burde oversettes, men jeg veit det brukes det engelske ordet på andre infobokser, derfor lot jeg det være. Har bare ikke lagt den til i parameter-listen, men kan jo gjøre det nå. GoogleMe 31. jul 2007 kl. 04:22 (CEST)
Sånn. Endret {{{illustrasjon}}} til {{{bilde}}}, {{{tekst}}} til {{{bildetekst}}} og {{{imagesize}}} til {{{bildestørrelse}}}. De gamle parameterene har fremdeles effekt da, så det ødelegger ikke for evt. artikler som måtte bruke de gamle navnene. GoogleMe 31. jul 2007 kl. 04:46 (CEST)

Flertall[rediger kilde]

I infoboksen er noen parametre markert med f.eks. designer(e), ettersom spillet kan være designet av flere personer. Imidlertid syns jeg det er unødvendig med disse parentesene, og på min datamaskin blir bl.a. parametren "aldresgrense(r)" heller "aldresgrense" med "(r)"-en under. Jeg foreslår at vi fjerner disse parentesene, slik at alle parametrene står kun i entall. Deadman 18. aug 2007 kl. 15:24 (CEST)

Man kan gjøre det på måten {{{designere|designer}}} så burde begge virke.--Havarn 18. aug 2007 kl. 16:11 (CEST)
Den viser likevel (e) etter. Deadman 18. aug 2007 kl. 16:29 (CEST)
Som kan løses ved {{#if:{{{utviklere|}}}|Utviklere|{{#if:{{{utvikler|}}}|Utvikler}}}} isteden for Utvikler(e)--Havarn 19. aug 2007 kl. 03:49 (CEST)

Reparert "lisens"[rediger kilde]

Oppdaget da jeg redigerte OpenTTD at lisensfeltet aldri ble utfylt. Ved å sammenligne med Mal:Infoboks_programvare så jeg at noen hadde skrevet license og ikke lisens. Dette ble rettet. Solbu 11. mar 2010 kl. 14:27 (CET)

Ny variabel: nettsted[rediger kilde]

Siden dette er malen som ofte brukes i artikler med dataspill har jeg nå lagt til nettsted slik at man kan ha link til hjemmesider i infoboksen. Er usikker på om navnet på variabelen er bra eller om den bør endres til noe bedre. men dette var det beste jeg kom på i farten. Solbu 11. nov 2011 kl. 09:54 (CET)

Legge til Wiki.[rediger kilde]

Flere og flere spill får nå egne wikisider. Foreslår å legge til en ny variabel.--Kristoffer hh (diskusjon) 18. jul 2012 kl. 23:11 (CEST)

Ny infoboks[rediger kilde]

Jeg ryddet opp i infoboksen en del, og gjorde den mye lettere å lese. Sikker noe som ikke fungerer helt som forventet, så noen får si ifra hvis jeg har ødelagt noe. Skal se til å ordne flere aliaser for noen av parameterne i infoboksen, og også legge dem til templatedata.--Telaneo (Diskusjonsside) 4. jul. 2016 kl. 04:28 (CEST)[svar]

Ser ikke ut til at den tar høyde for at det kan være flere bilder på wikidata. Se Battle for Wesnoth. --Avilena (diskusjon) 3. jan. 2017 kl. 21:38 (CET)[svar]
Slik den er satt opp nå så henter den bare direkte verdi fra Wikidata, så hvis det er flere verdier der, fungerer bildet dårlig her. Jeg ville brukt {{Bilde fra Wikidata}} for å fikse dette, men modulen bak den tar heller ikke hensyn til at det kan ligge flere bilder på Wikidata. Telaneo (Diskusjonsside) 3. jan. 2017 kl. 21:43 (CET)[svar]

Feil i kategorien «serie»[rediger kilde]

Det er en feil med malen som gjør at kategorien «Serie» vises som «uten verdi» dersom et spill ikke hører til en serie. Se f.eks. Captain Toad: Treasure Tracker. Det hadde også vært en fordel om serienavn automatisk kunne omgjøres til kursiv dersom spillserien hentes fra Wikidata. --Bjarkan (diskusjon) 8. feb. 2019 kl. 21:51 (CET)[svar]

Noe sen respons, men grunnen til at Captain Toad-spillet hadde "uten verdi" som sin serie, var fordi det var lagt inn i wikidata som "uten verdi". Jeg har nå lagt inn Mario-franchisen som serien dette spillet er i.
Ellers vet jeg ikke helt hvordan serier skal formateres, så det må jeg sjekke litt opp i med mindre noen andre har mer kunnskap om dette. EdoAug (diskusjon) 23. okt. 2021 kl. 06:11 (CEST)[svar]

Linjeskift[rediger kilde]

Er det mulig å la feltene «Distributør, «Plattform og «Sjanger» ta linjeskift når de henter info fra Wikidata? Jeg tror ikke ha hvert punkt på egen linje er stort bedre enn å ikke ha det, og det gjør noen infobokser unødig lange. Det er sikkert noen flere felt som også kunne ha godt av dette. Telaneo (Diskusjonsside) 5. sep. 2022 kl. 04:30 (CEST)[svar]

Og mens jeg er i gang: trenger vi feltet «nettsted» når den allerede skal ha plass under «eksterne lenker»? Telaneo (Diskusjonsside) 5. sep. 2022 kl. 04:35 (CEST)[svar]
Og enda et punkt: Er det lurt å ha «neste i serien» og «forrige i serien» på bunn? Er det lurere å plassere disse rett etter «serie»? Telaneo (Diskusjonsside) 5. sep. 2022 kl. 06:51 (CEST)[svar]
Jeg vet at det er noen infobokser som gir et nedbrettbart valg om det er eksepsjonelt mange elementer på et punkt. Jeg skal se om det er en mulighet om litt!
Nettsted er jeg usikker på, men det gir forsåvidt mening å ha neste/forrige i serie etter serie, skal se hva jeg kan gjøre om litt! EdoAug (diskusjon) 5. sep. 2022 kl. 10:42 (CEST)[svar]
Oppdatering: Nå har jeg gjort slik at det blir lettere å omstrukturere. Jeg har også gjort slik at de nevnte feltene brettes sammen (minus sjanger) når det blir en god håndfull av verdier (se Undertale, for eksempel!). For sjanger, så har jeg fjernet linjeskiftet som jeg satte inn ved tidligere dato. Forhåpentligvis hjelper dette! EdoAug (diskusjon) 5. sep. 2022 kl. 12:27 (CEST)[svar]