Magen David Adom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den røde Davidsstjernen
Den røde krystall med den røde Davisstjernen.

Magen David Adom (hebraisk מגן דוד אדום) er Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, blodbanker, ambulanser og lignende. Navnet blir gjerne oversatt til «Den røde Davidsstjernen». Magen David Adom har siden juni 2006 blitt offisielt anerkjent av Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger som nasjonal hjelpeorganisasjon for Israels samfunn under Genèvekonvensjonene, og organisasjonen ble da medlem av Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger.

Organisasjonen søkte medlemskap i den internasjonale Røde kors-bevegelsen i mange år, men ble nektet medlemskap frem til 2006, ettersom organisasjonen ikke har vært villige til å bytte ut Davidsstjernen med et annet symbol. Da Magen David Adom aksepterte Den røde krystallen som sitt symbol på lik linje med det tidligere, løste dette seg. Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger besluttet den 22. juni 2006 å oppta Magen David Adom som et fullverdig medlem i organisasjonen[1], sammen den Den palestinske røde halvmåne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Who we are». Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC). Besøkt 1. mars 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Organization template.gifDenne organisasjon- og israelrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.