Mafiaens hevn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mafiaens hevn
PlattformNettleserspill
UtgivelseNO 1. januar 2008
SjangerStrategispill
ModusFlerspiller
Aldersgrense16+
Nettstedhttps://www.mafiaenshevn.com/

Mafiaens Hevn er et norsk tekstbasert mafiaspill som ble lansert den 1. januar 2008, og kan spilles på mobil og PC.

Spillet hadde en begrenset prøveperiode mot slutten av 2007, der det kun var tilgjengelig for et begrenset antall spillere. Etter lansering og frem mot 2011 var det en stor økning i antall aktive brukere, blant annet fordi spillere av lignende spill som f. eks. Nordicmafia byttet over til Mafiaens Hevn. Siden slutten av 2009 har Mafiaens Hevn vært det mest aktive norske spillet av denne typen.

Om spillet[rediger | rediger kilde]

Mafiaens Hevn har et stort fokus på samarbeid og handel mellom spillere, og har oppnådd betydelig popularitet i Norge med flere tusen aktive spillere hver måned. Over 40 000 unike norske mobilnummer har blitt brukt siden 2013 for å verifisere brukerkontoer i spillet.

I Mafiaens Hevn får spillerne muligheten til å ta på seg rollen som en kriminell, og deretter jobbe seg oppover i en verden av kriminalitet og intriger. Spillet tilbyr en bredt spekter av aktiviteter, inkludert organisert kriminalitet, ran, tyveri av biler, oppdrag og handel. Spillerne kan danne allianser og jobbe sammen for å oppnå felles mål, eller de kan konkurrere mot hverandre for å oppnå høyere rang og makt. Med unntak av f.eks. profilbilder til bruk på spillet har det ikke vært tillat for spillere å bytte spillverdier mot ting utenfor spillet. Denne regelen har ført til at mange spillere har startet med bilderedigering[1] for å tjene spillpenger fra andre.

Selve spillet er gratis, men det er mulig å kjøpe "poeng" i spillet, for ekte penger. Disse poengene kan brukes til å forbedre spillerens brukerkonto eller byttes mot andre ting i spillet.

Et av de bemerkelsesverdige trekkene ved Mafiaens Hevn er at spillet har vært under kontinuerlig utvikling siden lanseringen. Utviklerne har jevnlig introdusert oppdateringer og nye funksjoner for å forbedre spillopplevelsen og holde spillerbasen engasjert. Dette har bidratt til å opprettholde spillets popularitet og tiltrukket en lojal spillerbase over tid.

Et unik aspekt ved Mafiaens Hevn er muligheten til å drepe brukerkontoer i spillet. Dette betyr at dersom en spiller blir angrepet og drept av en annen spiller, mister de hele brukerkontoen og må starte på nytt fra bunnen av. Dette legger til en ekstra dimensjon av risiko og konsekvens i spillet da det ikke er unormalt at spillere legger inn veldig mye tid i brukerkontoene sine.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ frilanser, Isak Løve Pilskog Loe; kode24 (22. juli 2021). «Ukas Koder har lagd app for å spre hverdagsgleder». Kode24.no (norsk). Besøkt 21. juni 2023.