Hopp til innhold

Cheezy Keys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Mads Rogde»)
Cheezy Keys i Arendal 2010

Cheezy Keys er en norsk underholdningsgruppe som ble etablert vinteren 2000.

Gruppa består av fire medlemmer; Kim Arne Hagen, Hans Petter Moen, Kjærand Moe, Morten Bergheim og Bjørnar Reime Erlandsen. Sistnevnte ble med i gruppa i 2004, etter at Mads Rogde gikk ut. Hans Petter Moen ble med etter at Bård Steine sluttet.

Cheezy Keys opptrådt på flere revyer, blant annet i Edderkoppen Revyteaters åpningsforestilling På nett med byen i 2003 (med blant andre Anne Marit Jacobsen, Linn Skåber, Brede Bøe og Geir Morstad), og i Finn Fem Feil som de spilte på Scandinavia Scene i Oslo. De ble nominert til Komiprisen 2002 som årets nykommer.

Medlemmene har bakgrunn fra musikal- og teater-miljøet i Oslo, og gjorde seg bemerket som a cappella-gruppe. Etter showdebuten i 2002 samarbeidet de med en rekke kjente artister, både som musikere og på teaterscenen.

De deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen tre ganger. I MGP 2005 fikk de tredjeplass i superfinalen med sangen «Feel The Beat». I MGP 2006 ble de nummer to med sangen «I Hear Music». I tillegg sto de for det komiske pauseinnslaget i Melodi Grand Prix 2003.[1] Utgangspunktet for innslaget var at den latviske hovedstaden Riga dette året skulle være vertskap for den internasjonale EuroSong-finalen. Cheezy Keys fremførte et pausenummer som skulle henspille på latvisk kultur, men som i stedet var basert på russiske referanser. I etterkant gikk gruppen ut og beklaget om noen hadde blitt såret over innholdet i pauseinnslaget.[2]

I 2007 spilte de hovedrollene i serien Skrimmel SkrammelNRK, som hadde barn som målgruppe.

Gruppen hadde også en liten rolle i filmen Olsenbanden jr med sangen «Come back to me».

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer

[rediger | rediger kilde]

Diskografi

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Melodi Grand Prix 2003 - superfinale». 13. januar 2023. Besøkt 20. april 2023. 
  2. ^ NRK (6. mars 2003). «Beklager pauseflause». NRK. Besøkt 1. desember 2020. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata